Drie Nieuw-Zeelandse tieners die bijna twee maanden vermist waren en van wie werd verondersteld dat ze omgekomen waren, zijn op miraculeuze wijze gered door een vissersboot.

Dat melden lokale media. De boot brengt hen nu naar een hospitaal.

Speedboot

De drie jongens, Samuel Perez, Filo Filo (beiden 15) en Edward Nasau (14), zijn afkomstig van de Tokelau-eilanden, een overzees gebied van Nieuw-Zeeland ten noorden van Samoa. Op 5 oktober gingen ze met een kleine speedboot de zee op, maar sindsdien was niets meer van hen vernomen.

Omdat zoekacties van de Nieuw-Zeelandse autoriteiten tot niets leidden, werd verondersteld dat de tieners waren omgekomen. Er werd zelfs al een herdenkingsplechtigheid voor hen gehouden.

Mirakel

Woensdag trof de vissersboot het bootje van de jongens aan in de buurt van de eilandengroep Fiji, zo'n 1.300 kilometer van de Tokelau-eilanden. Dat de tieners gered zijn, mag een mirakel genoemd worden: de tonijnvisser die hen vond, doet dit gebied normaal nooit aan.

De jongens zijn fel vermagerd en hevig verbrand door de zon, maar stellen het verder relatief goed. Ze overleefden naar verluidt door één zeemeeuw te eten die op hun bootje was geland.

Grotere kaart weergeven

Drie Nieuw-Zeelandse tieners die bijna twee maanden vermist waren en van wie werd verondersteld dat ze omgekomen waren, zijn op miraculeuze wijze gered door een vissersboot. Dat melden lokale media. De boot brengt hen nu naar een hospitaal.Speedboot De drie jongens, Samuel Perez, Filo Filo (beiden 15) en Edward Nasau (14), zijn afkomstig van de Tokelau-eilanden, een overzees gebied van Nieuw-Zeeland ten noorden van Samoa. Op 5 oktober gingen ze met een kleine speedboot de zee op, maar sindsdien was niets meer van hen vernomen. Omdat zoekacties van de Nieuw-Zeelandse autoriteiten tot niets leidden, werd verondersteld dat de tieners waren omgekomen. Er werd zelfs al een herdenkingsplechtigheid voor hen gehouden. Mirakel Woensdag trof de vissersboot het bootje van de jongens aan in de buurt van de eilandengroep Fiji, zo'n 1.300 kilometer van de Tokelau-eilanden. Dat de tieners gered zijn, mag een mirakel genoemd worden: de tonijnvisser die hen vond, doet dit gebied normaal nooit aan. De jongens zijn fel vermagerd en hevig verbrand door de zon, maar stellen het verder relatief goed. Ze overleefden naar verluidt door één zeemeeuw te eten die op hun bootje was geland.Grotere kaart weergeven