Zondag werd door AFP melding gemaakt van 'een metalen voorwerp van 10 bij 10 centimeter met leder overtrokken greep en twee symbolen', gevonden door een wandelaar in het noorden van La Réunion. Al snel werd gedacht dat het om een nieuw wrakstuk van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines ging, meer bepaald om een vliegtuigdeur.

Azharrudin Abdul Rahman, hoofd van de Maleisische luchtvaartautoriteiten, ontkracht dit nu. "Ik heb het afgetoetst bij het Department of Civil Aviation Malaysia (DCA) en met mensen ter plaatse in La Réunion, en het gaat om een gewone 'domestic' ladder", zei hij aan het persagentschap AP.

Het enkele dagen eerder aangespoelde brokstuk, een zogeheten flaperon (een deel van een vleugel), is wél afkomstig van een vliegtuig, en meer bepaald van een Boeing 777, zo bevestigde Maleisische Verkeersminister Liow Tiong Lai zondag, nadat eerder ook de Franse autoriteiten, de vliegtuigbouwer Boeing, de Amerikaanse de National Transportation Safety Board en het Maleisische Departement voor Burgerluchtvaart het identificeerden.

Er is slechts één vliegtuig van dat type vermist: vlucht MH370 van Malaysia Airlines. Woensdag starten experten en een ploeg van Boeing in Balma bij Toulouse een onderzoek om te achterhalen of het voorwerp daadwerkelijk toebehoorde aan het op 8 maart 2014 verdwenen Maleisische vliegtuig.

(MI)

Zondag werd door AFP melding gemaakt van 'een metalen voorwerp van 10 bij 10 centimeter met leder overtrokken greep en twee symbolen', gevonden door een wandelaar in het noorden van La Réunion. Al snel werd gedacht dat het om een nieuw wrakstuk van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines ging, meer bepaald om een vliegtuigdeur. Azharrudin Abdul Rahman, hoofd van de Maleisische luchtvaartautoriteiten, ontkracht dit nu. "Ik heb het afgetoetst bij het Department of Civil Aviation Malaysia (DCA) en met mensen ter plaatse in La Réunion, en het gaat om een gewone 'domestic' ladder", zei hij aan het persagentschap AP. Het enkele dagen eerder aangespoelde brokstuk, een zogeheten flaperon (een deel van een vleugel), is wél afkomstig van een vliegtuig, en meer bepaald van een Boeing 777, zo bevestigde Maleisische Verkeersminister Liow Tiong Lai zondag, nadat eerder ook de Franse autoriteiten, de vliegtuigbouwer Boeing, de Amerikaanse de National Transportation Safety Board en het Maleisische Departement voor Burgerluchtvaart het identificeerden. Er is slechts één vliegtuig van dat type vermist: vlucht MH370 van Malaysia Airlines. Woensdag starten experten en een ploeg van Boeing in Balma bij Toulouse een onderzoek om te achterhalen of het voorwerp daadwerkelijk toebehoorde aan het op 8 maart 2014 verdwenen Maleisische vliegtuig. (MI)