Op de site is een lichaam opgegraven,meldt IKV Pax Christi, dat de zoektocht begeleidde. Het Bosnisch instituut voor vermiste problemen verwacht de komende dagen meer lichamen op te graven. DNA-onderzoek moet de identiteit van het slachtoffer vaststellen.

In het gezochte noodgraf liggen vermoedelijk vijf stoffelijke overschotten van mensen die in 1995 overleden op de basis. Nabestaanden zochten al 17 jaar naar de juiste plaats.

Vluchtelingen

Het Bosnisch-Servische leger onder leiding van generaal Ratko Mladic veroverde de enclave Srebrenica in 1995. Duizenden angstige inwoners zochten hun toevlucht in het kamp van het Nederlandse VN-bataljon Dutchbat.

De vluchtelingen zaten vast in een overvolle fabriekshal op het terrein van Dutchbat. Door gebrek aan water, voedsel en medicijnen stierven mensen op de basis. Zij werden in het noodgraf werden begraven.

Massamoord

Uiteindelijk werden de inwoners van Srebrenica met bussen weggevoerd door de Bosnische Serviërs. Die vermoordden in ongeveer een week tijd meer dan 8.000 moslimmannen en -jongens uit Srebrenica.

Vredesorganisatie IKV Pax Christi kwam het graf op het spoor door bestudering van foto's, tekeningenen schriftelijke bronnen. Ze spraken ook met militairen en het Joegoslavië Tribunaal. (Belga/TV)

Op de site is een lichaam opgegraven,meldt IKV Pax Christi, dat de zoektocht begeleidde. Het Bosnisch instituut voor vermiste problemen verwacht de komende dagen meer lichamen op te graven. DNA-onderzoek moet de identiteit van het slachtoffer vaststellen. In het gezochte noodgraf liggen vermoedelijk vijf stoffelijke overschotten van mensen die in 1995 overleden op de basis. Nabestaanden zochten al 17 jaar naar de juiste plaats.Vluchtelingen Het Bosnisch-Servische leger onder leiding van generaal Ratko Mladic veroverde de enclave Srebrenica in 1995. Duizenden angstige inwoners zochten hun toevlucht in het kamp van het Nederlandse VN-bataljon Dutchbat. De vluchtelingen zaten vast in een overvolle fabriekshal op het terrein van Dutchbat. Door gebrek aan water, voedsel en medicijnen stierven mensen op de basis. Zij werden in het noodgraf werden begraven.Massamoord Uiteindelijk werden de inwoners van Srebrenica met bussen weggevoerd door de Bosnische Serviërs. Die vermoordden in ongeveer een week tijd meer dan 8.000 moslimmannen en -jongens uit Srebrenica. Vredesorganisatie IKV Pax Christi kwam het graf op het spoor door bestudering van foto's, tekeningenen schriftelijke bronnen. Ze spraken ook met militairen en het Joegoslavië Tribunaal. (Belga/TV)