De Europese beurzen hebben de handel vrijdag met erg grote verliezen afgesloten door de ongerustheid van investeerders over de economische en budgettaire gezondheid van de eurozone.

Op Euronext Brussel eindigde de Bel20 de week dieprood, met een verlies van 3,5 procent.

Het verlies liep vooral tijdens de namiddaghandel fors op na
uitlatingen van Duits bondskanselier Angela Merkel.

Merkel had tijdens een televisie-interview gezegd dat zelfs met het
grootscheeps reddingsplan voor de eurozone succes nog niet verzekerd is. Ze noemde de situatie in Europa 'zeer zeer ernstig'.

De indices in Madrid en Milaan kregen de zwaarste klappen te
verduren, met verliezen van respectievelijk 6,64 procent en 5,26 procent.

Ook de beurs van Parijs kreeg zware klappen met een verlies van 4,59 procent voor de CAC 40. Ook Londen, Frankfurt en Amsterdam sloten flink lager, met elk een verlies van meer dan 3 procent.

De Europese beurzen hebben de handel vrijdag met erg grote verliezen afgesloten door de ongerustheid van investeerders over de economische en budgettaire gezondheid van de eurozone.Op Euronext Brussel eindigde de Bel20 de week dieprood, met een verlies van 3,5 procent. Het verlies liep vooral tijdens de namiddaghandel fors op na uitlatingen van Duits bondskanselier Angela Merkel.Merkel had tijdens een televisie-interview gezegd dat zelfs met het grootscheeps reddingsplan voor de eurozone succes nog niet verzekerd is. Ze noemde de situatie in Europa 'zeer zeer ernstig'.De indices in Madrid en Milaan kregen de zwaarste klappen te verduren, met verliezen van respectievelijk 6,64 procent en 5,26 procent. Ook de beurs van Parijs kreeg zware klappen met een verlies van 4,59 procent voor de CAC 40. Ook Londen, Frankfurt en Amsterdam sloten flink lager, met elk een verlies van meer dan 3 procent.