In het Duitse Dresden ontplofte vrijdagavond een springtuig in een Ikea-filiaal. Twee mensen, van 32 en 41 jaar, liepen hierbij gehoorschade op.

De afgelopen weken vonden er eveneens explosies plaats in Ikea-winkels in België, Frankrijk en Nederland. "We weten niet of de verschillende ontploffingen in verband staan met elkaar", aldus Sabine Nold. De politie onderzoekt de zaak.

"We hebben in elk geval geen dreiging ontvangen, niet in de winkel in kwestie en ook niet op de hoofdzetel." Er duidt voorlopig dan ook niets op afpersing. Na de explosie heeft men "alle afdelingen over het incident op de hoogte gebracht, en hen gevraagd om waakzaam te zijn."

In het Duitse Dresden ontplofte vrijdagavond een springtuig in een Ikea-filiaal. Twee mensen, van 32 en 41 jaar, liepen hierbij gehoorschade op. De afgelopen weken vonden er eveneens explosies plaats in Ikea-winkels in België, Frankrijk en Nederland. "We weten niet of de verschillende ontploffingen in verband staan met elkaar", aldus Sabine Nold. De politie onderzoekt de zaak. "We hebben in elk geval geen dreiging ontvangen, niet in de winkel in kwestie en ook niet op de hoofdzetel." Er duidt voorlopig dan ook niets op afpersing. Na de explosie heeft men "alle afdelingen over het incident op de hoogte gebracht, en hen gevraagd om waakzaam te zijn."