De Britse minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid was vervroegd uit vakantie teruggekeerd om een oplossing te zoeken voor de crisis. In eigen land groeit immers de kritiek.

Javid had zondagavond een telefonisch onderhoud met zijn Franse ambtsgenoot Christophe Castaner. 'De volgende weken zal een versterkt actieplan in werking treden', klonk het na afloop.

In het plan is voorzien dat er meer patrouilles komen, naast acties om bendes met mensensmokkelaars te ontmantelen en het sensibiliseren van migranten over de gevaren op het Kanaal. De twee ministers gaan elkaar in januari ontmoeten om eventueel bijkomende acties af te spreken.

De afgelopen maanden zijn er meer dan 220 migranten per bootje in Kent aangemeerd. Zondag nog werden zes Iraniërs onderschept aan de Engelse kust. In een opiniestuk in de krant Daily Mail pleit een parlementslid uit Dover ervoor om de Britse boten die nu in de Middellandse Zee worden ingezet, op het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk in te schakelen.

De Britse minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid was vervroegd uit vakantie teruggekeerd om een oplossing te zoeken voor de crisis. In eigen land groeit immers de kritiek. Javid had zondagavond een telefonisch onderhoud met zijn Franse ambtsgenoot Christophe Castaner. 'De volgende weken zal een versterkt actieplan in werking treden', klonk het na afloop. In het plan is voorzien dat er meer patrouilles komen, naast acties om bendes met mensensmokkelaars te ontmantelen en het sensibiliseren van migranten over de gevaren op het Kanaal. De twee ministers gaan elkaar in januari ontmoeten om eventueel bijkomende acties af te spreken. De afgelopen maanden zijn er meer dan 220 migranten per bootje in Kent aangemeerd. Zondag nog werden zes Iraniërs onderschept aan de Engelse kust. In een opiniestuk in de krant Daily Mail pleit een parlementslid uit Dover ervoor om de Britse boten die nu in de Middellandse Zee worden ingezet, op het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk in te schakelen.