Bij het treinstation van Elizabeth in het Amerikaanse New Jersey, waar een verdacht pakket was gevonden, is maandagochtend een explosie gehoord. Dat meldden verschillende Amerikaanse media.

De ontploffing zou zich hebben voorgedaan toen het pakket werd onderzocht door een robot, aldus het agentschap Bloomberg. NBC News zei aanvankelijk dat het om een gecontroleerde ontploffing ging, maar paste dat bericht later aan. Volgens de burgemeester van Elizabeth, J. Christian Bollwage, was de robot in het pakket aan het snijden toen het ontplofte.

In het pakket zouden vijf staafbommen hebben gezeten. Twee voorbijgangers hadden het pakket aangetroffen nabij het station. Ze hadden elektriciteitsdraden gezien en de politie verwittigd. Dat maakte de burgemeester van de stad eerder al bekend op een persconferentie. Het station werd gesloten en het treinverkeer onderbroken.

Bij een ontploffing in Chelsea, in Manhattan, vielen zaterdag nog 29 gewonden.

De ontploffing zou zich hebben voorgedaan toen het pakket werd onderzocht door een robot, aldus het agentschap Bloomberg. NBC News zei aanvankelijk dat het om een gecontroleerde ontploffing ging, maar paste dat bericht later aan. Volgens de burgemeester van Elizabeth, J. Christian Bollwage, was de robot in het pakket aan het snijden toen het ontplofte. In het pakket zouden vijf staafbommen hebben gezeten. Twee voorbijgangers hadden het pakket aangetroffen nabij het station. Ze hadden elektriciteitsdraden gezien en de politie verwittigd. Dat maakte de burgemeester van de stad eerder al bekend op een persconferentie. Het station werd gesloten en het treinverkeer onderbroken. Bij een ontploffing in Chelsea, in Manhattan, vielen zaterdag nog 29 gewonden.