Een zelfmoordterrorist bracht zijn explosieven tot ontploffing in een kamp ten westen van de stad Ramadi. De aanslag zou vooral aan vrouwen en kinderen het leven hebben gekost, zo blijkt uit de verklaring van de hulpdiensten. Volgens de politie kwamen daarbij ook twee agenten om het leven.

De aanslag is nog niet opgeëist. Maar de handelswijze van de dader doet wel het vermoeden rijzen dat de terreurgroep Islamitische Staat verantwoordelijk zou kunnen zijn. De jihadistische groepering controleert nog altijd verschillende delen van de provincie al-Anbar, die zowel aan Syrië, Jordanië als Saoedi-Arabië grenst.

Een zelfmoordterrorist bracht zijn explosieven tot ontploffing in een kamp ten westen van de stad Ramadi. De aanslag zou vooral aan vrouwen en kinderen het leven hebben gekost, zo blijkt uit de verklaring van de hulpdiensten. Volgens de politie kwamen daarbij ook twee agenten om het leven. De aanslag is nog niet opgeëist. Maar de handelswijze van de dader doet wel het vermoeden rijzen dat de terreurgroep Islamitische Staat verantwoordelijk zou kunnen zijn. De jihadistische groepering controleert nog altijd verschillende delen van de provincie al-Anbar, die zowel aan Syrië, Jordanië als Saoedi-Arabië grenst.