Bij 1.400 agenten moeten er vrijdag voor zorgen dat Koninginnedag in Zeeland zonder problemen verloopt.

Wemeldinge en Middelburg, de plaatsen die koningin Beatrix bezoekt, zijn zwaar beveiligd na de gebeurtenissen van vorig jaar in Apeldoorn.

Toen probeerde een man een aanslag te plegen door met zijn voertuig aan hoge snelheid door de mensenmassa te rijden op weg naar de koninklijke bus, die hij wilde rammen.

Toch zouden de bezoekers in Zeeland dit jaar weinig merken van de strenge veiligheid. Volgens Nederlandse media is de afstand tussen het publiek en de leden van de koninklijke familie niet groter dan vorig jaar in Apeldoorn. Wel kunnen alle bezoekers worden gefouilleerd.

De politie heeft woensdag in Middelburg in aanloop
naar de viering van Koninginnedag een 33-jarige man aangehouden wegens het uiten van bedreigingen aan het adres van het Koninklijk Huis.

Ook in Apeldoorn heef de politie woensdag een man opgepakt. De 31-jarige was mogelijk van plan de herdenking te verstoren van de
aanslag in 2009.

Bij 1.400 agenten moeten er vrijdag voor zorgen dat Koninginnedag in Zeeland zonder problemen verloopt.Wemeldinge en Middelburg, de plaatsen die koningin Beatrix bezoekt, zijn zwaar beveiligd na de gebeurtenissen van vorig jaar in Apeldoorn.Toen probeerde een man een aanslag te plegen door met zijn voertuig aan hoge snelheid door de mensenmassa te rijden op weg naar de koninklijke bus, die hij wilde rammen.Toch zouden de bezoekers in Zeeland dit jaar weinig merken van de strenge veiligheid. Volgens Nederlandse media is de afstand tussen het publiek en de leden van de koninklijke familie niet groter dan vorig jaar in Apeldoorn. Wel kunnen alle bezoekers worden gefouilleerd.De politie heeft woensdag in Middelburg in aanloop naar de viering van Koninginnedag een 33-jarige man aangehouden wegens het uiten van bedreigingen aan het adres van het Koninklijk Huis. Ook in Apeldoorn heef de politie woensdag een man opgepakt. De 31-jarige was mogelijk van plan de herdenking te verstoren van de aanslag in 2009.