Wat beweegt Belgische en Nederlandse jongeren om have en goed achter te laten en te gaan vechten in een bloedige burgeroorlog. Voor welke idealen vechten ze? Moeten we deze jongens en meisjes Syriëstrijders noemen, of strijders voor het kalifaat?

Voor een antwoord op deze en vele andere vragen trok jihad-expert Montasser AlDe'emeh, die aan naar het Syrische front, via de illegale wegen van de Belgische en Nederlandse Syriëstrijders.

AlDe'emeh wordt geblinddoekt meegetroond naar de schuilplaatsen van de leiders van de jihad in Syrië. Hij probeert in lange gesprekken hun beweegredenen te doorgronden. Exclusief voor Knack.be houdt AlDe'emeh een dagboek bij van zijn gesprekken met geradicaliseerde jongeren, hun leiders en de dromen van een kalifaat. Zo krijgt u een unieke inkijk in een van de meest tragische conflicten van onze tijd.

Lees vanaf morgen op Knack.be het dagboek van Montasser AlDe'emeh van op het Syrische front.

Wat beweegt Belgische en Nederlandse jongeren om have en goed achter te laten en te gaan vechten in een bloedige burgeroorlog. Voor welke idealen vechten ze? Moeten we deze jongens en meisjes Syriëstrijders noemen, of strijders voor het kalifaat?Voor een antwoord op deze en vele andere vragen trok jihad-expert Montasser AlDe'emeh, die aan naar het Syrische front, via de illegale wegen van de Belgische en Nederlandse Syriëstrijders.AlDe'emeh wordt geblinddoekt meegetroond naar de schuilplaatsen van de leiders van de jihad in Syrië. Hij probeert in lange gesprekken hun beweegredenen te doorgronden. Exclusief voor Knack.be houdt AlDe'emeh een dagboek bij van zijn gesprekken met geradicaliseerde jongeren, hun leiders en de dromen van een kalifaat. Zo krijgt u een unieke inkijk in een van de meest tragische conflicten van onze tijd.