De wereld kent haar als 'de 23-jarige vrouw die het slachtoffer werd van een groepsverkrachting en later overleed aan haar verwondingen'.

Voor haar vader en haar broers was ze een moedig meisje dat dag en nacht studeerde en grootse dromen had.

De vader van de 23-jarige studente die in New Delhi door zes mannen verkracht werd en later overleed aan haar verwondingen, getuigt dat het de grote droom van zijn dochter was om een ziekenhuis te openen in het dorpje in de verafgelegen noordelijke staat in India waar de familie vandaan kwam voor ze verhuisde naar New Delhi.

'Ze wilde al dokter worden van toen ze nog met de poppen speelde,' zegt de vader. 'Wij konden haar studies niet betalen. We vertelden haar voortdurend dat het niet ging, maar ze wilde niet toegeven.'

Op zoek naar een beter leven

Het meisje bleef aandringen en haalde uiteindelijk haar slag binnen. De vader verkocht de grond die hij geërfd had in zijn geboortedorp om haar studies te betalen. Het gezin uit de lagere middenklasse vertrok dan naar New Delhi op zoek naar een beter leven.

'Mijn zus studeerde dag en nacht,' zegt haar oudste broer. 'We vroegen ons altijd af wanneer ze sliep.' Het meisje wist dat studies de sleutel waren tot een betere toekomst in India. 'Ze gaf het goede voorbeeld en spoorde haar broers aan om ook te studeren.

Een klein beetje later thuis

De oudste broer getuigt over de dag dat het meisje in een bus aangevallen en verkracht werd door zes mannen. Later overleed ze aan haar verwondingen. 'Mijn zus was elke dag stipt om 8 uur 's avonds thuis. Als ze laat ging zijn, dan belde ze. De dag van de feiten belde ze om 7 uur om te zeggen dat ze een klein beetje later zou zijn. Vanaf 8 uur heb ik haar onophoudelijk gebeld, maar ik kreeg haar niet aan de lijn.'

Enkele uren later kreeg de familie een telefoontje van het Safdarjung ziekenhuis waar het meisje naartoe was gebracht door de politie. Het ziekenhuis vertelde de familie dat de jonge vrouw 'een ongeval' had gehad.

Naar de hemelDe familie sprak het meisje voor het laatst in het ziekenhuis met Kerstmis. 'Ze wees met twee vingers naar boven om aan te geven dat ze hoopte dat ze naar de hemel ging. Het laatste wat ze vroeg was een snoepje.'

In het dorp waar de familie vandaan komt, heerst een grimmige sfeer. De inwoners eisen de doodstraf voor de daders. In India bestaat de doodstraf nog, maar ze wordt zelden uitgesproken. Het openbaar ministerie heeft al aangegeven zeker de doodstraf te eisen voor de vijf volwassen beklaagden. Voor de zesde, die nog maar 17 zou zijn, komt er een botonderzoek om vast te stellen of hij wel degelijk minderjarig is.

De vader van het meisje vraagt zijn zonen intussen om naar de toekomst te kijken en om zich, ondanks alles, goed voor te bereiden op de examens op school. (EE)

De vader van de 23-jarige studente die in New Delhi door zes mannen verkracht werd en later overleed aan haar verwondingen, getuigt dat het de grote droom van zijn dochter was om een ziekenhuis te openen in het dorpje in de verafgelegen noordelijke staat in India waar de familie vandaan kwam voor ze verhuisde naar New Delhi. 'Ze wilde al dokter worden van toen ze nog met de poppen speelde,' zegt de vader. 'Wij konden haar studies niet betalen. We vertelden haar voortdurend dat het niet ging, maar ze wilde niet toegeven.' Op zoek naar een beter leven Het meisje bleef aandringen en haalde uiteindelijk haar slag binnen. De vader verkocht de grond die hij geërfd had in zijn geboortedorp om haar studies te betalen. Het gezin uit de lagere middenklasse vertrok dan naar New Delhi op zoek naar een beter leven. 'Mijn zus studeerde dag en nacht,' zegt haar oudste broer. 'We vroegen ons altijd af wanneer ze sliep.' Het meisje wist dat studies de sleutel waren tot een betere toekomst in India. 'Ze gaf het goede voorbeeld en spoorde haar broers aan om ook te studeren. Een klein beetje later thuis De oudste broer getuigt over de dag dat het meisje in een bus aangevallen en verkracht werd door zes mannen. Later overleed ze aan haar verwondingen. 'Mijn zus was elke dag stipt om 8 uur 's avonds thuis. Als ze laat ging zijn, dan belde ze. De dag van de feiten belde ze om 7 uur om te zeggen dat ze een klein beetje later zou zijn. Vanaf 8 uur heb ik haar onophoudelijk gebeld, maar ik kreeg haar niet aan de lijn.' Enkele uren later kreeg de familie een telefoontje van het Safdarjung ziekenhuis waar het meisje naartoe was gebracht door de politie. Het ziekenhuis vertelde de familie dat de jonge vrouw 'een ongeval' had gehad. Naar de hemelDe familie sprak het meisje voor het laatst in het ziekenhuis met Kerstmis. 'Ze wees met twee vingers naar boven om aan te geven dat ze hoopte dat ze naar de hemel ging. Het laatste wat ze vroeg was een snoepje.' In het dorp waar de familie vandaan komt, heerst een grimmige sfeer. De inwoners eisen de doodstraf voor de daders. In India bestaat de doodstraf nog, maar ze wordt zelden uitgesproken. Het openbaar ministerie heeft al aangegeven zeker de doodstraf te eisen voor de vijf volwassen beklaagden. Voor de zesde, die nog maar 17 zou zijn, komt er een botonderzoek om vast te stellen of hij wel degelijk minderjarig is. De vader van het meisje vraagt zijn zonen intussen om naar de toekomst te kijken en om zich, ondanks alles, goed voor te bereiden op de examens op school. (EE)