Volgens CEO en medeoprichter Ugur Sahin wordt de aanvraag voor goedkeuring vrijdag ingediend bij het Amerikaanse geneesmidddelenagentschap FDA. 'Mogelijk kunnen we in december al vaccins leveren', klonk het in een interview met AFP. Woensdag had de topman ook al aangegeven de goedkeuring in de VS en Europa tegen half december te verwachten.

'De vraag is of aan alle voorwaarden is voldaan', aldus Sahin. 'Een en ander zal afhangen van de verzoeken die we nog krijgen.' Het vaccin wordt onder meer geproduceerd in de fabriek van Pfizer in Puurs.

Volgens CEO en medeoprichter Ugur Sahin wordt de aanvraag voor goedkeuring vrijdag ingediend bij het Amerikaanse geneesmidddelenagentschap FDA. 'Mogelijk kunnen we in december al vaccins leveren', klonk het in een interview met AFP. Woensdag had de topman ook al aangegeven de goedkeuring in de VS en Europa tegen half december te verwachten. 'De vraag is of aan alle voorwaarden is voldaan', aldus Sahin. 'Een en ander zal afhangen van de verzoeken die we nog krijgen.' Het vaccin wordt onder meer geproduceerd in de fabriek van Pfizer in Puurs.