Van 7 oktober tot en met 13 oktober vond er geen moord plaats in de Amerikaanse stad New York. Dat is uitzonderlijk, want in de recente geschiedenis van de stad komt een week zonder moorden niet vaak voor.

Het is al van januari geleden dat een periode 'het beter deed', schrijft The Huffington Post. In de koude wintermaand werden er negen opeenvolgende dagen geen moorden gepleegd.

Chicago 'dodelijkste' stad

Dit jaar zijn in New York al 256 moorden gepleegd. Vorig jaar stond de teller begin oktober op 346 slachtoffers. In 2012 stak Chicago New York voorbij als Amerikaanse stad waar de meeste moorden worden gepleegd: 500 tegenover 419.

In vergelijking met twintig jaar geleden gaat het toch de goede weg op. In 1990 kwamen 2.245 mensen om het leven door moord. (AVE)

Van 7 oktober tot en met 13 oktober vond er geen moord plaats in de Amerikaanse stad New York. Dat is uitzonderlijk, want in de recente geschiedenis van de stad komt een week zonder moorden niet vaak voor. Het is al van januari geleden dat een periode 'het beter deed', schrijft The Huffington Post. In de koude wintermaand werden er negen opeenvolgende dagen geen moorden gepleegd. Dit jaar zijn in New York al 256 moorden gepleegd. Vorig jaar stond de teller begin oktober op 346 slachtoffers. In 2012 stak Chicago New York voorbij als Amerikaanse stad waar de meeste moorden worden gepleegd: 500 tegenover 419. In vergelijking met twintig jaar geleden gaat het toch de goede weg op. In 1990 kwamen 2.245 mensen om het leven door moord. (AVE)