Tunesische veiligheidsdiensten hebben een twintigtal extremisten gedood die infrastructuur van de ordediensten in het zuidoosten van het land hadden aangevallen. Dat kondigden de autoriteiten aan. Die maakten ook gewag van vier burgerdoden.

"De veiligheidseenheden en soldaten hebben eenentwintig terroristen kunnen doden en zes kunnen arresteren, nadat stellingen van de nationale garde en de politie en de militaire kazerne geviseerd werden door gelijktijdige aanvallen van gewapende terroristische groepen in Ben Gardane (Ben Guerdane)", een stad nabij de Libische grens. Dat verklaarden het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Defensie in een persbericht.

Afgelopen week vonden in Ben Gardane nog dodelijke gevechten plaats tussen veiligheidsdiensten en islamistische militanten, die naar verluidt uit Libië het land zijn binnengekomen.

Huurlingen

Tunesië kampt sinds 2011 met een toename in het aantal jihadi's. Hun aanslagen kostten het leven aan tientallen agenten, soldaten en toeristen. Deze aanvallen worden gepleegd door verscheidene terreurgroepen, zoals al-Qaïda in de Maghreb en IS. In juni vorig jaar pleegde IS een aanslag op een Tunesische badplaats, waarbij 38 toeristen het leven lieten. De slachtoffers waren uit verschillende landen afkomstig, waaronder het VK, Rusland en België.

Volgens een VN-Werkgroep over Huurlingen hebben meer dan 5.500 Tunesiërs, meestal tussen 18 en 35 jaar jong, zich bij buitenlandse terreurorganisaties aangesloten, met name in Syrië, Irak en Libië. (Belga/AVE)

Tunesische veiligheidsdiensten hebben een twintigtal extremisten gedood die infrastructuur van de ordediensten in het zuidoosten van het land hadden aangevallen. Dat kondigden de autoriteiten aan. Die maakten ook gewag van vier burgerdoden."De veiligheidseenheden en soldaten hebben eenentwintig terroristen kunnen doden en zes kunnen arresteren, nadat stellingen van de nationale garde en de politie en de militaire kazerne geviseerd werden door gelijktijdige aanvallen van gewapende terroristische groepen in Ben Gardane (Ben Guerdane)", een stad nabij de Libische grens. Dat verklaarden het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Defensie in een persbericht.Afgelopen week vonden in Ben Gardane nog dodelijke gevechten plaats tussen veiligheidsdiensten en islamistische militanten, die naar verluidt uit Libië het land zijn binnengekomen.Tunesië kampt sinds 2011 met een toename in het aantal jihadi's. Hun aanslagen kostten het leven aan tientallen agenten, soldaten en toeristen. Deze aanvallen worden gepleegd door verscheidene terreurgroepen, zoals al-Qaïda in de Maghreb en IS. In juni vorig jaar pleegde IS een aanslag op een Tunesische badplaats, waarbij 38 toeristen het leven lieten. De slachtoffers waren uit verschillende landen afkomstig, waaronder het VK, Rusland en België.Volgens een VN-Werkgroep over Huurlingen hebben meer dan 5.500 Tunesiërs, meestal tussen 18 en 35 jaar jong, zich bij buitenlandse terreurorganisaties aangesloten, met name in Syrië, Irak en Libië. (Belga/AVE)