Zaterdagavond vond een grootschalige reddingsoperatie plaats op de Middellandse Zee. Daar werden al zeker 2.500 vluchtelingen uit gammele bootjes gered, zo maakte de Italiaanse kustwacht bekend. Mogelijk loopt dat aantal nog op. Britse media maken melding van veertien boten met vluchtelingen die in de problemen verkeren

.

Het Britse vaartuig HMS Bulwark was opgeroepen om op volle snelheid koers te zetten naar de Libische wateren. Ook Duitse, Italiaanse, Ierse en Maltese vaartuigen komen tussenbeide. Het is niet bekend of de Belgische Godetia aan de operatie deelneemt.

Carlotta Sami, woordvoerster voor het VN-commissariaat voor de vluchtelingen, zei zaterdagavond op Twitter dat duizenden migranten in nood waren voor Libië.

Mogelijk wordt het voor de Bulwark de grootste reddingsoperatie tot nu toe, bericht de Britse zender Skynews. De Britse minister van Defensie riep alvast op om op korte termijn meer marineschepen te sturen naar de Middellandse Zee.

Volgens Skynews, dat een hooggeplaatst marine-officier citeert, staan er aan de Libische kust maar liefst een half miljoen mensen klaar om de oversteek naar Europa te wagen. Die overtocht is levensgevaarlijk. (Belga/SD)

.Het Britse vaartuig HMS Bulwark was opgeroepen om op volle snelheid koers te zetten naar de Libische wateren. Ook Duitse, Italiaanse, Ierse en Maltese vaartuigen komen tussenbeide. Het is niet bekend of de Belgische Godetia aan de operatie deelneemt. Carlotta Sami, woordvoerster voor het VN-commissariaat voor de vluchtelingen, zei zaterdagavond op Twitter dat duizenden migranten in nood waren voor Libië. Mogelijk wordt het voor de Bulwark de grootste reddingsoperatie tot nu toe, bericht de Britse zender Skynews. De Britse minister van Defensie riep alvast op om op korte termijn meer marineschepen te sturen naar de Middellandse Zee. Volgens Skynews, dat een hooggeplaatst marine-officier citeert, staan er aan de Libische kust maar liefst een half miljoen mensen klaar om de oversteek naar Europa te wagen. Die overtocht is levensgevaarlijk. (Belga/SD)