De Thaise politie heeft in de boeddhistische tempel Wat Phai Ngem in de hoofdstad Bangkok meer dan tweeduizend dode foetussen gevonden. De foetussen zijn waarschijnlijk afkomstig van illegale abortusklinieken.

In het begin van de week waren er in het mortuarium van de tempel al een 350-tal foetussen gevonden, gewikkeld in plastic zakken en kranten. Vrijdag werden in twee andere ruimtes van het mortuarium nog eens ongeveer 1.700 foetussen gevonden.

Sommige foetussen lagen er al meer dan een jaar. De ontdekking heeft de Thaise bevolking geschokt en het debat over abortus heropend.

In Thailand is zwangerschapsonderbreking strikt verboden, behalve wanneer de zwangerschap het gevolg is van een verkrachting of wanneer het leven van de moeder in gevaar komt. Het Thais ministerie van Volksgezondheid schat het aantal illegale abortussen in het land op 80.000 per jaar (op een miljoen zwangerschappen).

De Thaise politie heeft in de boeddhistische tempel Wat Phai Ngem in de hoofdstad Bangkok meer dan tweeduizend dode foetussen gevonden. De foetussen zijn waarschijnlijk afkomstig van illegale abortusklinieken. In het begin van de week waren er in het mortuarium van de tempel al een 350-tal foetussen gevonden, gewikkeld in plastic zakken en kranten. Vrijdag werden in twee andere ruimtes van het mortuarium nog eens ongeveer 1.700 foetussen gevonden.Sommige foetussen lagen er al meer dan een jaar. De ontdekking heeft de Thaise bevolking geschokt en het debat over abortus heropend. In Thailand is zwangerschapsonderbreking strikt verboden, behalve wanneer de zwangerschap het gevolg is van een verkrachting of wanneer het leven van de moeder in gevaar komt. Het Thais ministerie van Volksgezondheid schat het aantal illegale abortussen in het land op 80.000 per jaar (op een miljoen zwangerschappen).