Dat blijkt uit een communiqué van de Metropolitan Police. Yates had in 2009 geweigerd het onderzoek naar het afluisterschandaal door journalisten van het media-imperium van Rupert Murdoch te heropenen.

David Cameron: 'Stel parlementair reces dag uit'
In de nasleep van het afluisterschandaal bij Rupert Murdochs nu opgedoekte News of the World, vroeg de Britse premier om het parlementaire reces met een dag uit te stellen. Zo kan hij er bij zijn terugkeer uit Afrika uitleg over geven.

David Cameron stelde dat voor tijdens een persconferentie in het Zuid-Afrikaanse Pretoria. 'Ik vraag aan het parlement om woensdag een extra dag te zetelen zodat ik de laatste ontwikkelingen in het onderzoek kan meedelen en zodat ik kan reageren op de laatste informatie', aldus Cameron. De Britse premier brengt momenteel een tweedaags bezoek aan Zuid-Afrika en Nigeria.

Cameron onrechtstreeks beschuldigd Cameron reageerde op de uitspraken van Paul Stephenson, het voormalige hoofd van de Britse politie, die hem zondag onrechtstreeks had beschuldigd. Stephenson, die zondag ontslag nam, had gewezen op de link tussen Cameron en Andy Coulson, die voor News of the World werkte en later communicatieverantwoordelijke van de premier werd.

Stephenson zelf was opgestapt vanwege de banden van de politie met Neil Wallis, een voormalige adjunct-hoodredacteur van de tabloïd. 'De situatie is anders voor de regering', reageerde Cameron in Pretoria. 'De zaken die de politie behandelt, hebben een rechtstreekse impact op het vertrouwen van de bevolking in het politieonderzoek tegen News of the World, en uiteindelijk ook op het vertrouwen in de politie zelf.'

Ex-directrice News International getuigt toch

Ondertussen heeft Rebekah Brooks, ex-directrice van moederbedrijf News International, laten weten dat ze dinsdag wel degelijk zal getuigen voor de parlementaire onderzoekscommissie die het afluisterschandaal onderzoekt. Brooks werd zondag gearresteerd en enkele uren later op borg vrijgelaten. (Belga/SD)

Dat blijkt uit een communiqué van de Metropolitan Police. Yates had in 2009 geweigerd het onderzoek naar het afluisterschandaal door journalisten van het media-imperium van Rupert Murdoch te heropenen. David Cameron: 'Stel parlementair reces dag uit' In de nasleep van het afluisterschandaal bij Rupert Murdochs nu opgedoekte News of the World, vroeg de Britse premier om het parlementaire reces met een dag uit te stellen. Zo kan hij er bij zijn terugkeer uit Afrika uitleg over geven. David Cameron stelde dat voor tijdens een persconferentie in het Zuid-Afrikaanse Pretoria. 'Ik vraag aan het parlement om woensdag een extra dag te zetelen zodat ik de laatste ontwikkelingen in het onderzoek kan meedelen en zodat ik kan reageren op de laatste informatie', aldus Cameron. De Britse premier brengt momenteel een tweedaags bezoek aan Zuid-Afrika en Nigeria. Cameron onrechtstreeks beschuldigd Cameron reageerde op de uitspraken van Paul Stephenson, het voormalige hoofd van de Britse politie, die hem zondag onrechtstreeks had beschuldigd. Stephenson, die zondag ontslag nam, had gewezen op de link tussen Cameron en Andy Coulson, die voor News of the World werkte en later communicatieverantwoordelijke van de premier werd. Stephenson zelf was opgestapt vanwege de banden van de politie met Neil Wallis, een voormalige adjunct-hoodredacteur van de tabloïd. 'De situatie is anders voor de regering', reageerde Cameron in Pretoria. 'De zaken die de politie behandelt, hebben een rechtstreekse impact op het vertrouwen van de bevolking in het politieonderzoek tegen News of the World, en uiteindelijk ook op het vertrouwen in de politie zelf.' Ex-directrice News International getuigt toch Ondertussen heeft Rebekah Brooks, ex-directrice van moederbedrijf News International, laten weten dat ze dinsdag wel degelijk zal getuigen voor de parlementaire onderzoekscommissie die het afluisterschandaal onderzoekt. Brooks werd zondag gearresteerd en enkele uren later op borg vrijgelaten. (Belga/SD)