Chris Hondros werkte voor het fotopersagentschap Getty. Hij versloeg de gevechten in de Libische stad Misrata. De fotograaf liep bij de aanval zware hoofdwonden op. Volgens The New York Times is hij daaraan overleden.

Gisteren kwam fotograaf Tim Hetherington al om bij dezelfde aanval. Hij was onder meer de winnaar van de World Press Photo of the Year in 2007.

Volgens Human Rights Watch werd Tim Hetherington door een granaat geveld in Misrata. In die stad zijn er felle gevechten tussen de rebellen en de troepen van kolonel Muammar Khaddafi. Nog 3 andere fotografen raakten erg gewond. 2 van hen zouden er erg aan toe zijn.

Tim Hetherington is het bekendst van zijn werk in Afghanistan. Met een foto van een vermoeide Amerikaanse soldaat die is gepubliceerd in het Amerikaanse magazine Vanity Fair won hij in 2007 de World Press Photo of the Year.

Daarnaast kreeg hij samen met Sebastian Junger een Oscar-nominatie voor de documentaire Restrepo. Die documentaire volgde een jaar lang een Amerikaanse legereenheid in een van de meest gevaarlijke gebieden in Afghanistan. (SF/EE)

Chris Hondros werkte voor het fotopersagentschap Getty. Hij versloeg de gevechten in de Libische stad Misrata. De fotograaf liep bij de aanval zware hoofdwonden op. Volgens The New York Times is hij daaraan overleden.Gisteren kwam fotograaf Tim Hetherington al om bij dezelfde aanval. Hij was onder meer de winnaar van de World Press Photo of the Year in 2007.Volgens Human Rights Watch werd Tim Hetherington door een granaat geveld in Misrata. In die stad zijn er felle gevechten tussen de rebellen en de troepen van kolonel Muammar Khaddafi. Nog 3 andere fotografen raakten erg gewond. 2 van hen zouden er erg aan toe zijn. Tim Hetherington is het bekendst van zijn werk in Afghanistan. Met een foto van een vermoeide Amerikaanse soldaat die is gepubliceerd in het Amerikaanse magazine Vanity Fair won hij in 2007 de World Press Photo of the Year. Daarnaast kreeg hij samen met Sebastian Junger een Oscar-nominatie voor de documentaire Restrepo. Die documentaire volgde een jaar lang een Amerikaanse legereenheid in een van de meest gevaarlijke gebieden in Afghanistan. (SF/EE)