Bij een schietpartij op de luchthaven van Curaçao zijn zeker twee doden gevallen en zeven mensen gewond geraakt. Zo bericht de website van de Nederlandse omroep NOS.

Lokale media vermoeden dat het om een afrekening tussen twee drugsbendes gaat, maar onder de gewonden zijn ook toeristen.

Leden van de bende van Buena Vista stonden leden van de bende No Limit Soldiers op te wachten, die met een vlucht van Air Berlin uit Duitsland waren aangekomen. De bende No Limit Soldiers wordt ook gelinkt aan de moord op politicus Helmin Wiels in 2013.

Doorvoerhaven drugs

Een auto reed naar de aankomsthal en een van de inzittenden opende met een automatisch wapen het vuur op een groep mensen. Er zijn veel schoten gelost. De twee doden zijn afkomstig uit Curaçao.

Een van de slachtoffers kreeg een kogel door zijn hoofd en overleed ter plaatse. Volgens een ooggetuige die vlak naast een van de neergeschoten mannen stond, vluchtte het publiek de aankomsthal in. Zeker één gewonde zou in kritieke toestand verkeren. De schietpartij zorgde voor veel commotie op de luchthaven. De politie onderzoekt de zaak.

Curaçao is een belangrijke doorvoerhaven van drugs uit Zuid-Amerika naar Europa. Het aantal afrekeningen op het eiland als gevolg van de drugshandel nam dit jaar sterk toe. Minister Nelson Navarro van Justitie heeft de hulp ingeroepen van Nederland, omdat volgens hem Curaçao het zelf niet meer aankan. Zo schrijft Nos.nl. (WB)

Bij een schietpartij op de luchthaven van Curaçao zijn zeker twee doden gevallen en zeven mensen gewond geraakt. Zo bericht de website van de Nederlandse omroep NOS.Lokale media vermoeden dat het om een afrekening tussen twee drugsbendes gaat, maar onder de gewonden zijn ook toeristen.Leden van de bende van Buena Vista stonden leden van de bende No Limit Soldiers op te wachten, die met een vlucht van Air Berlin uit Duitsland waren aangekomen. De bende No Limit Soldiers wordt ook gelinkt aan de moord op politicus Helmin Wiels in 2013.Een auto reed naar de aankomsthal en een van de inzittenden opende met een automatisch wapen het vuur op een groep mensen. Er zijn veel schoten gelost. De twee doden zijn afkomstig uit Curaçao. Een van de slachtoffers kreeg een kogel door zijn hoofd en overleed ter plaatse. Volgens een ooggetuige die vlak naast een van de neergeschoten mannen stond, vluchtte het publiek de aankomsthal in. Zeker één gewonde zou in kritieke toestand verkeren. De schietpartij zorgde voor veel commotie op de luchthaven. De politie onderzoekt de zaak.Curaçao is een belangrijke doorvoerhaven van drugs uit Zuid-Amerika naar Europa. Het aantal afrekeningen op het eiland als gevolg van de drugshandel nam dit jaar sterk toe. Minister Nelson Navarro van Justitie heeft de hulp ingeroepen van Nederland, omdat volgens hem Curaçao het zelf niet meer aankan. Zo schrijft Nos.nl. (WB)