Op sociale media zijn video's te zien van mensen in ondergelopen metrostellen bij wie het water tot aan hun schouders reikt. Reddingswerkers worden ingezet om de honderden slachtoffers te evacueren.

Ook een ziekenhuis in Zhengzhou, de hoofdstad van de provincie Henan, is getroffen door overstromingen. De elektriciteit viel er uit en zo'n 600 zwaar zieke patiënten moesten geëvacueerd worden. Talloze straten staan blank, tientallen auto's en bussen zitten vast. In de luchthaven zijn meer dan 270 vluchten geschrapt.

Volgens staatsmedia zijn er zeker twaalf doden. Zij kwamen om toen de metro overstroomde.

Tussen zondag en dinsdag viel er gemiddeld 449 mm neerslag. Volgens een expert komt het één keer in de honderd jaar voor dat er in die regio zo veel neerslag valt.

Nabij Zhengzhou is in de nacht van dinsdag op woensdag (lokale tijd) een dam doorgebroken. Het Chinese leger waarschuwde in de uren voor de doorbraak al dat de dam het elk moment kon begeven. Er zijn militairen ingezet om te helpen bij de bestrijding van de wateroverlast. De regen in de provincie Henan werd veroorzaakt door tyfoon In-Fa, die ook tekeerging in twee andere provincies.

Henan wordt al sinds vorige week geteisterd door hevige regenval. De waterstanden van de zijrivieren van de Gele Rivier en de Hai He overschreden de alarmniveaus. De afgelopen dagen werden honderdduizend mensen in veiligheid gebracht. De schade aan de landbouw loopt in de miljoenen. Ook andere delen van China kampen met slecht weer.

Op sociale media zijn video's te zien van mensen in ondergelopen metrostellen bij wie het water tot aan hun schouders reikt. Reddingswerkers worden ingezet om de honderden slachtoffers te evacueren. Ook een ziekenhuis in Zhengzhou, de hoofdstad van de provincie Henan, is getroffen door overstromingen. De elektriciteit viel er uit en zo'n 600 zwaar zieke patiënten moesten geëvacueerd worden. Talloze straten staan blank, tientallen auto's en bussen zitten vast. In de luchthaven zijn meer dan 270 vluchten geschrapt. Volgens staatsmedia zijn er zeker twaalf doden. Zij kwamen om toen de metro overstroomde. Tussen zondag en dinsdag viel er gemiddeld 449 mm neerslag. Volgens een expert komt het één keer in de honderd jaar voor dat er in die regio zo veel neerslag valt. Nabij Zhengzhou is in de nacht van dinsdag op woensdag (lokale tijd) een dam doorgebroken. Het Chinese leger waarschuwde in de uren voor de doorbraak al dat de dam het elk moment kon begeven. Er zijn militairen ingezet om te helpen bij de bestrijding van de wateroverlast. De regen in de provincie Henan werd veroorzaakt door tyfoon In-Fa, die ook tekeerging in twee andere provincies. Henan wordt al sinds vorige week geteisterd door hevige regenval. De waterstanden van de zijrivieren van de Gele Rivier en de Hai He overschreden de alarmniveaus. De afgelopen dagen werden honderdduizend mensen in veiligheid gebracht. De schade aan de landbouw loopt in de miljoenen. Ook andere delen van China kampen met slecht weer.