Het kwartaalgroeicijfer van 11 procent maakt Turkije, de 17e mondiale economie, koploper van de G20-landen en van de opkomende economieën. Argentinië volgt met een groei van 9,9 procent.

Keerzijde van de medaille is dat het handelstekort blijft stijgen. Volgens het TUIK steeg het ver boven de verwachtingen. Het handelstekort, dat 6,9 miljard euro bedroeg in mei, is een van de grote problemen voor de Turkse economie. Er wordt te veel ingevoerd - voornamelijk brandstoffen - in vergelijking met de uitvoer. De Turkse import steeg en de export naar Europa vlakte af.

In 2010 groeide de Turkse economie met 8,9 procent. (Belga/SD)

Het kwartaalgroeicijfer van 11 procent maakt Turkije, de 17e mondiale economie, koploper van de G20-landen en van de opkomende economieën. Argentinië volgt met een groei van 9,9 procent. Keerzijde van de medaille is dat het handelstekort blijft stijgen. Volgens het TUIK steeg het ver boven de verwachtingen. Het handelstekort, dat 6,9 miljard euro bedroeg in mei, is een van de grote problemen voor de Turkse economie. Er wordt te veel ingevoerd - voornamelijk brandstoffen - in vergelijking met de uitvoer. De Turkse import steeg en de export naar Europa vlakte af. In 2010 groeide de Turkse economie met 8,9 procent. (Belga/SD)