"De Turkse regering wil tegen 2023 toetreden tot de Europese Unie", zei de Turkse EU-ambassadeur Selim Yenel vrijdag aan de Duitse krant Die Welt.

Volgens Yenel wil Turkije dat omdat het dat jaar de honderdste verjaardag viert van de Turkse republiek. Het zou een toppunt voor mijn land zijn om dan een lid te zijn", aldus de diplomaat, die eraan toevoegde dat geen lid worden op lange termijn niet aanvaardbaar is voor Turkije.

Yenel riep de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de andere grote Europese leiders op om naar Turkije te komen, in de nasleep van de mislukte staatsgreep van vorige maand. Dat zou volgens hem helpen om de democratie in Turkije te steunen.

Turkije is al sinds 1999 kandidaat om de EU te vervoegen, maar sindsdien is nog maar weinig vooruitgang geboekt. Eerder deze maand riep Oostenrijk nog op om de Turkse toetredingsonderhandelingen stop te zetten, omdat het land onvoldoende democratisch is. (Belga/JH)

"De Turkse regering wil tegen 2023 toetreden tot de Europese Unie", zei de Turkse EU-ambassadeur Selim Yenel vrijdag aan de Duitse krant Die Welt. Volgens Yenel wil Turkije dat omdat het dat jaar de honderdste verjaardag viert van de Turkse republiek. Het zou een toppunt voor mijn land zijn om dan een lid te zijn", aldus de diplomaat, die eraan toevoegde dat geen lid worden op lange termijn niet aanvaardbaar is voor Turkije. Yenel riep de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de andere grote Europese leiders op om naar Turkije te komen, in de nasleep van de mislukte staatsgreep van vorige maand. Dat zou volgens hem helpen om de democratie in Turkije te steunen. Turkije is al sinds 1999 kandidaat om de EU te vervoegen, maar sindsdien is nog maar weinig vooruitgang geboekt. Eerder deze maand riep Oostenrijk nog op om de Turkse toetredingsonderhandelingen stop te zetten, omdat het land onvoldoende democratisch is. (Belga/JH)