Turkije beschuldigt het Syrisch regime ervan achter de aanslagen in Reyhanli te zitten.

De daders van de dubbele aanslag met een bomauto die aan zeker 41 mensen het leven kostte in Reyhanli, een Turkse stad vlak bij de grens met Syrië, zouden banden hebben met organisaties die dichtbij het Syrische regime van president Bashar al-Assad staan. Dat heeft de Turkse publieke zender TRT bericht via de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Muammer Güler.

In een reactie hebben VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon en de Amerikaanse buitenlandminister John Kerry de dubbele bomaanslag scherp veroordeeld.

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties hamerde erop dat geen enkel doel aanvallen op burgers kan rechtvaardigen en sprak de hoop uit dat de daders snel berecht zouden worden.

John Kerry, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, zei dat de VS - door het sterke partnerschap met Turkije - persoonlijk geraakt worden door de aanslagen.

Navo-baas Anders Fogh Rasmussen bestempelde de bomaanslagen als 'verachtelijk' en beklemtoonde evenzeer de solidariteit van zijn organisatie met lidstaat Turkije. (AFP/BO)

Turkije beschuldigt het Syrisch regime ervan achter de aanslagen in Reyhanli te zitten. De daders van de dubbele aanslag met een bomauto die aan zeker 41 mensen het leven kostte in Reyhanli, een Turkse stad vlak bij de grens met Syrië, zouden banden hebben met organisaties die dichtbij het Syrische regime van president Bashar al-Assad staan. Dat heeft de Turkse publieke zender TRT bericht via de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Muammer Güler. In een reactie hebben VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon en de Amerikaanse buitenlandminister John Kerry de dubbele bomaanslag scherp veroordeeld. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties hamerde erop dat geen enkel doel aanvallen op burgers kan rechtvaardigen en sprak de hoop uit dat de daders snel berecht zouden worden. John Kerry, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, zei dat de VS - door het sterke partnerschap met Turkije - persoonlijk geraakt worden door de aanslagen.Navo-baas Anders Fogh Rasmussen bestempelde de bomaanslagen als 'verachtelijk' en beklemtoonde evenzeer de solidariteit van zijn organisatie met lidstaat Turkije. (AFP/BO)