Yildirim tweette: 'We hebben vier documenten naar de Verenigde Staten gestuurd om de uitlevering van de terroristische leider te vragen.'

Het verzoek komt niet uit de lucht vallen. Enkele dagen geleden riep president Erdogan de VS al op om Gülen uit te leveren, die hij meteen na de mislukte staatsgreep al beschuldigde van het brein achter de coup te zijn.

Gülen woont al sinds 1998 in vrijwillig ballingschap in de VS. beschuldigde president Erdogan beschuldigde meteen na de mislukte staatsgreep in Turkije de aanhangers van Fethullah Gülen, een van zijn belangrijkste tegenstanders. De prediker woont sinds 1998 in ballingschap in de VS. Nadat de Turkse regering hem beschuldigde van een islamitisch complot, verliet hij het land. Het conflict laaide opnieuw op toen de huidige president Erdogan, toen premier, hem in 2013 beschuldigde van het smeden van complotten om de regering ten val te brengen. Gülen heeft miljoenen volgelingen in de moslimwereld, maar is ook een omstreden figuur. Hij leidt een van de grootste moslimnetwerken, Hizmet (Dienstverlening), dat scholen, denktanks en andere instellingen over de hele wereld heeft. Hij wordt door TIME Magazine beschouwd als een van de meest invloedrijke mensen in de wereld. (JVL/KVDA)

Yildirim tweette: 'We hebben vier documenten naar de Verenigde Staten gestuurd om de uitlevering van de terroristische leider te vragen.'Het verzoek komt niet uit de lucht vallen. Enkele dagen geleden riep president Erdogan de VS al op om Gülen uit te leveren, die hij meteen na de mislukte staatsgreep al beschuldigde van het brein achter de coup te zijn.Gülen woont al sinds 1998 in vrijwillig ballingschap in de VS. beschuldigde president Erdogan beschuldigde meteen na de mislukte staatsgreep in Turkije de aanhangers van Fethullah Gülen, een van zijn belangrijkste tegenstanders. De prediker woont sinds 1998 in ballingschap in de VS. Nadat de Turkse regering hem beschuldigde van een islamitisch complot, verliet hij het land. Het conflict laaide opnieuw op toen de huidige president Erdogan, toen premier, hem in 2013 beschuldigde van het smeden van complotten om de regering ten val te brengen. Gülen heeft miljoenen volgelingen in de moslimwereld, maar is ook een omstreden figuur. Hij leidt een van de grootste moslimnetwerken, Hizmet (Dienstverlening), dat scholen, denktanks en andere instellingen over de hele wereld heeft. Hij wordt door TIME Magazine beschouwd als een van de meest invloedrijke mensen in de wereld. (JVL/KVDA)