Het idee van het referendum is "het concrete resultaat" van een informele bijeenkomst van Erdogan met kunstenaars, wetenschappers en publicisten in Ankara, zei de woordvoerder van de islamitisch-conservatieve regeringspartij AKP, Hüseyin Celik.

De bevolking van Istanboel of van het stadsdeel Beyoglu kan dan beslissen of het park moet blijven bestaan dan wel plaats moet maken voor de bouw van een winkelcentrum, zei de partijwoordvoerder.

De afbraak van een protestkamp in het Gezipark had een golf van protest uitgelokt, die uitgroeide tot heftige kritiek op Erdogan. Vraag is hoeveel een compromis over het park zou oplossen. De protesten gaan ondertussen over veel meer, met name de autoritaire stijl van Erdogan en de sluipende islamisering van het land. (Belga/TV)

Het idee van het referendum is "het concrete resultaat" van een informele bijeenkomst van Erdogan met kunstenaars, wetenschappers en publicisten in Ankara, zei de woordvoerder van de islamitisch-conservatieve regeringspartij AKP, Hüseyin Celik. De bevolking van Istanboel of van het stadsdeel Beyoglu kan dan beslissen of het park moet blijven bestaan dan wel plaats moet maken voor de bouw van een winkelcentrum, zei de partijwoordvoerder. De afbraak van een protestkamp in het Gezipark had een golf van protest uitgelokt, die uitgroeide tot heftige kritiek op Erdogan. Vraag is hoeveel een compromis over het park zou oplossen. De protesten gaan ondertussen over veel meer, met name de autoritaire stijl van Erdogan en de sluipende islamisering van het land. (Belga/TV)