Het prototype van de TEB werd pas enkele maanden geleden officieel voorgesteld, maar maakte deze week al een eerste test over een traject van circa 300 meter in Qinhuangdao, in de provincie Hebei. Dat meldt staatszender Xinhua.

De zogenaamde 'tunnelbus', aangedreven door elektriciteit, is 22 meter lang, 7,8 meter breed en 4,8 meter hoog en rijdt op rails die naast de autoweg lopen. Het meest opvallende is dat de onderkant van de bus zich twee meter hoog boven de grond bevindt, waardoor andere wagens gewoon onder de bus kunnen rijden, alsof het om een tunnel gaat. De futuristische bus, die een oplossing voor de fileproblemen in China moet bieden, kan tot 300 passagiers vervoeren en haalt 60 km/u. Wanneer de bus in heel China te zien zal zijn, is niet bekend. (KVDA)

Het prototype van de TEB werd pas enkele maanden geleden officieel voorgesteld, maar maakte deze week al een eerste test over een traject van circa 300 meter in Qinhuangdao, in de provincie Hebei. Dat meldt staatszender Xinhua.De zogenaamde 'tunnelbus', aangedreven door elektriciteit, is 22 meter lang, 7,8 meter breed en 4,8 meter hoog en rijdt op rails die naast de autoweg lopen. Het meest opvallende is dat de onderkant van de bus zich twee meter hoog boven de grond bevindt, waardoor andere wagens gewoon onder de bus kunnen rijden, alsof het om een tunnel gaat. De futuristische bus, die een oplossing voor de fileproblemen in China moet bieden, kan tot 300 passagiers vervoeren en haalt 60 km/u. Wanneer de bus in heel China te zien zal zijn, is niet bekend. (KVDA)