Ondertussen gaan de protesten tegen het regime in Tunesië verder. De bijeenkomst is er gekomen nadat zowat 25.000 voor- en tegenstanders van de islamistische regeringspartij Ennahda voor de tweede nacht op rij bijeengekomen waren voor de gebouwen van het parlement in Tunis. Ze werden uit elkaar gehouden door de politie en barricades.

Ook kwam het opnieuw tot botsingen tussen manifestanten die de val van de regering eisen en de politie in Sidi Bouzid, de geboorteplaats van de vermoorde Mohamed Brahmi. Honderden manifestanten waren samengekomen voor de overheidsgebouwen en probeerden de ambtenaren tegen de houden die de gebouwen wilden betreden. Ze scandeerden boodschappen tegen Ennahda en gooiden met stenen, waarop de politie traangas gebruikte.

Burgerlijke ongehoorzaamheid

Eerder gingen de inwoners van Sidi Bouzid over tot burgerlijke ongehoorzaamheid met de steun van het Volksfront en de vakbond UGTT. Er werd een raad van notabelen ingericht die het beheer van de stad op zich zal nemen tot het moment dat de regering valt. De vakbond blijft het recht van de Tunesiërs om te protesteren en hun recht op vrijheid verdedigen. (Belga/AVE)

Ondertussen gaan de protesten tegen het regime in Tunesië verder. De bijeenkomst is er gekomen nadat zowat 25.000 voor- en tegenstanders van de islamistische regeringspartij Ennahda voor de tweede nacht op rij bijeengekomen waren voor de gebouwen van het parlement in Tunis. Ze werden uit elkaar gehouden door de politie en barricades. Ook kwam het opnieuw tot botsingen tussen manifestanten die de val van de regering eisen en de politie in Sidi Bouzid, de geboorteplaats van de vermoorde Mohamed Brahmi. Honderden manifestanten waren samengekomen voor de overheidsgebouwen en probeerden de ambtenaren tegen de houden die de gebouwen wilden betreden. Ze scandeerden boodschappen tegen Ennahda en gooiden met stenen, waarop de politie traangas gebruikte. Burgerlijke ongehoorzaamheidEerder gingen de inwoners van Sidi Bouzid over tot burgerlijke ongehoorzaamheid met de steun van het Volksfront en de vakbond UGTT. Er werd een raad van notabelen ingericht die het beheer van de stad op zich zal nemen tot het moment dat de regering valt. De vakbond blijft het recht van de Tunesiërs om te protesteren en hun recht op vrijheid verdedigen. (Belga/AVE)