Zowel Mohamed Brahmi als Chokri Belaïd werden gedood met een 9 millimeter semiautomatisch wapen, aldus minister van Binnenlandse Zaken Lotfi Ben Jeddou tijdens een persconferentie.

De minister meldde nog dat een "extremistische salafist" betrokken was bij de moord op Brahmi. "De eerste elementen van het onderzoek wijzen op de betrokkenheid van Boubaker Hakim, een extremistische salafist", luidde het.

Protesten

Er zijn al honderden mensen op straat gekomen uit protest tegen het geweld in Tunesië. In het land is momenteel een 24-urenstaking aan de gang.

Brahmi werd geraakt door 14 kogels voor zijn woning. De onderzoeksrechter heeft een onderzoek geopend naar "moord met voorbedachten rade en terrorisme".

Didier Reynders vraagt klaarheid

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) veroordeelt de "laffe moord" op de Tunesische linkse oppositieleider Mohamed Brahmi. Hij roept de Tunesische overheid op snel duidelijkheid te scheppen over de moord en over die op Chokri Belaïd, die bijna een half jaar geleden werd vermoord. Hij sluit zich aan bij de oproep van de Hoge EU-vertegenwoordiger Catherine Ashton aan de Tunesische regering om snel klaarheid te scheppen in de moorden op Brahmi en Belaïd.

De MR-vicepremier blijft geloven in "het potentieel van Tunesië en van de Tunesische samenleving" om een vreedzaam antwoord te bieden op de "gruwelijke misdaad". Ook gelooft Reynders dat het land kan blijven werken op basis van consensus om het democratisch overgangsproces voort te zetten. Daarvoor ziet hij heil in een nieuwe grondwet die aan de verwachtingen van het Tunesische volk tegemoet komt.

Reisadvies aangepast

Naar aanleiding van de moord op Brahmi en de spanningen die in verschillende steden ontstonden, heeft Buitenlandse Zaken zijn reisadvies voor het land geüpdatet. Reizigers worden verzocht voorzichtig te zijn en zich afzijdig te houden van manifestaties en betogingen. Toeristen krijgen ook het advies in de toeristische zones te blijven. (Belga/AVE)

Zowel Mohamed Brahmi als Chokri Belaïd werden gedood met een 9 millimeter semiautomatisch wapen, aldus minister van Binnenlandse Zaken Lotfi Ben Jeddou tijdens een persconferentie.De minister meldde nog dat een "extremistische salafist" betrokken was bij de moord op Brahmi. "De eerste elementen van het onderzoek wijzen op de betrokkenheid van Boubaker Hakim, een extremistische salafist", luidde het. ProtestenEr zijn al honderden mensen op straat gekomen uit protest tegen het geweld in Tunesië. In het land is momenteel een 24-urenstaking aan de gang. Brahmi werd geraakt door 14 kogels voor zijn woning. De onderzoeksrechter heeft een onderzoek geopend naar "moord met voorbedachten rade en terrorisme". Didier Reynders vraagt klaarheid De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) veroordeelt de "laffe moord" op de Tunesische linkse oppositieleider Mohamed Brahmi. Hij roept de Tunesische overheid op snel duidelijkheid te scheppen over de moord en over die op Chokri Belaïd, die bijna een half jaar geleden werd vermoord. Hij sluit zich aan bij de oproep van de Hoge EU-vertegenwoordiger Catherine Ashton aan de Tunesische regering om snel klaarheid te scheppen in de moorden op Brahmi en Belaïd.De MR-vicepremier blijft geloven in "het potentieel van Tunesië en van de Tunesische samenleving" om een vreedzaam antwoord te bieden op de "gruwelijke misdaad". Ook gelooft Reynders dat het land kan blijven werken op basis van consensus om het democratisch overgangsproces voort te zetten. Daarvoor ziet hij heil in een nieuwe grondwet die aan de verwachtingen van het Tunesische volk tegemoet komt. Reisadvies aangepastNaar aanleiding van de moord op Brahmi en de spanningen die in verschillende steden ontstonden, heeft Buitenlandse Zaken zijn reisadvies voor het land geüpdatet. Reizigers worden verzocht voorzichtig te zijn en zich afzijdig te houden van manifestaties en betogingen. Toeristen krijgen ook het advies in de toeristische zones te blijven. (Belga/AVE)