'We zijn begonnen met het arresteren van een eerste groep, een aanzienlijk aantal mensen, van het netwerk achter deze terrorist', zo heeft Tunesisch minister van Binnenlandse Zaken Najem Gharsalli volgens Sky News verklaard.

Jihadistenkamp in Libië

De 24-jarige Seifeddine Rezgui kwam afgelopen vrijdag 26 juni in strandkledij en gewapend met een Kalasjnikov het strand van badstad Sousse opgewandeld om er vervolgens 38 mensen de dood in te jagen.

Nu gaan Tunesische autoriteiten na of de man, die na de aanslag doodgeschoten werd, alleen handelde of hulp kreeg. Tijdens een persconferentie liet Gharsalli echter geen verdere details over de arrestaties los. Wel stelde hij, dat wordt onderzocht of Rezgui opgeleid werd in jihadistenkampen in buurland Libië.

Libië is in chaos gestort na de val van het regime-Kadhafi in 2011 en twee rivaliserende regeringen en parlementen bekampen er elkaar. Veel Libiërs zijn de afgelopen jaren naar Tunesië gevlucht.

'Nieuwe vrienden hebben hem hiertoe gedreven'

Ondertussen zijn nog niet alle slachtoffers van Rezgui's terreurdaad geïdentificeerd. Maar vermoedelijk gaat het, zo beweert Londen, om '30 Britten'. Tot op heden werden er 18 Britse burgers geïdentificeerd. Er viel één dodelijk Belgisch slachtoffer.

De vader van de terrorist verontschuldigde zich voor diens acties en vond het nieuws voorts 'moeilijk te vatten', zo schrijft Sky News. 'Mijn god, ik ben zo geschokt. Ik weet niet wie hem gecontacteerd of beïnvloed heeft of wie deze ideeën in zijn hoofd gestoken heeft. Hij heeft nieuwe vrienden die hem hiertoe hebben gedreven', aldus Hakim Razgui. Zijn tante omschreef hem nog als een 'vriendelijke, kalme, normale jongen die veel van zijn tijd alleen doorbracht'.

Nog meldt de nieuwszender dat duikers van de politie het telefoontoestel van de terrorist gevonden zouden hebben. Dat kan mogelijk inzicht bieden in hoe de terrorist te werk ging. (WB)

'We zijn begonnen met het arresteren van een eerste groep, een aanzienlijk aantal mensen, van het netwerk achter deze terrorist', zo heeft Tunesisch minister van Binnenlandse Zaken Najem Gharsalli volgens Sky News verklaard.De 24-jarige Seifeddine Rezgui kwam afgelopen vrijdag 26 juni in strandkledij en gewapend met een Kalasjnikov het strand van badstad Sousse opgewandeld om er vervolgens 38 mensen de dood in te jagen.Nu gaan Tunesische autoriteiten na of de man, die na de aanslag doodgeschoten werd, alleen handelde of hulp kreeg. Tijdens een persconferentie liet Gharsalli echter geen verdere details over de arrestaties los. Wel stelde hij, dat wordt onderzocht of Rezgui opgeleid werd in jihadistenkampen in buurland Libië.Libië is in chaos gestort na de val van het regime-Kadhafi in 2011 en twee rivaliserende regeringen en parlementen bekampen er elkaar. Veel Libiërs zijn de afgelopen jaren naar Tunesië gevlucht.Ondertussen zijn nog niet alle slachtoffers van Rezgui's terreurdaad geïdentificeerd. Maar vermoedelijk gaat het, zo beweert Londen, om '30 Britten'. Tot op heden werden er 18 Britse burgers geïdentificeerd. Er viel één dodelijk Belgisch slachtoffer.De vader van de terrorist verontschuldigde zich voor diens acties en vond het nieuws voorts 'moeilijk te vatten', zo schrijft Sky News. 'Mijn god, ik ben zo geschokt. Ik weet niet wie hem gecontacteerd of beïnvloed heeft of wie deze ideeën in zijn hoofd gestoken heeft. Hij heeft nieuwe vrienden die hem hiertoe hebben gedreven', aldus Hakim Razgui. Zijn tante omschreef hem nog als een 'vriendelijke, kalme, normale jongen die veel van zijn tijd alleen doorbracht'.Nog meldt de nieuwszender dat duikers van de politie het telefoontoestel van de terrorist gevonden zouden hebben. Dat kan mogelijk inzicht bieden in hoe de terrorist te werk ging. (WB)