De Venezolaanse president Hugo Chavez heeft in Cuba een operatie ondergaan waarbij een kankergezwel in de onderbuik verwijderd werd. Chavez heeft dat bekendgemaakt in een radio- en televisietoespraak die in Cuba was opgenomen. Hij zag er sterk vermagerd uit.

Twee operaties

Al weken gonsde het van geruchten over de gezondheidstoestand van de Venezolaanse president. Zoals de autoriteiten al hadden gemeld, had Chavez op 10 juni een operatie ondergaan voor een abces in de bekkenstreek. Dat bracht, zo zei hij donderdag, het kankergezwel aan het licht, zodat een tweede operatie nodig was.

Eerder deze week was een video vrijgegeven waarop de 56-jarige Chavez te zien was samen met de voormalige Cubaanse president Fidel Castro. Hij leek magerder dan gewoonlijk en zijn haar was korter, maar beide mannen leken goedgezind en waren in sportkledij.

Besturen

Het is niet duidelijk wanneer Chavez terugkeert naar Venezuela. Daarover zei hij in de toespraak niets.

Vicepresident Elias Jaua benadrukte woensdag dat Chavez het land blijft besturen. Door zijn afwezigheid werd een top van Latijns-Amerikaanse landen uitgesteld tot 5 juli, de 200ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Venezuela. (Belga/KVDA)

De Venezolaanse president Hugo Chavez heeft in Cuba een operatie ondergaan waarbij een kankergezwel in de onderbuik verwijderd werd. Chavez heeft dat bekendgemaakt in een radio- en televisietoespraak die in Cuba was opgenomen. Hij zag er sterk vermagerd uit. Twee operaties Al weken gonsde het van geruchten over de gezondheidstoestand van de Venezolaanse president. Zoals de autoriteiten al hadden gemeld, had Chavez op 10 juni een operatie ondergaan voor een abces in de bekkenstreek. Dat bracht, zo zei hij donderdag, het kankergezwel aan het licht, zodat een tweede operatie nodig was. Eerder deze week was een video vrijgegeven waarop de 56-jarige Chavez te zien was samen met de voormalige Cubaanse president Fidel Castro. Hij leek magerder dan gewoonlijk en zijn haar was korter, maar beide mannen leken goedgezind en waren in sportkledij. Besturen Het is niet duidelijk wanneer Chavez terugkeert naar Venezuela. Daarover zei hij in de toespraak niets. Vicepresident Elias Jaua benadrukte woensdag dat Chavez het land blijft besturen. Door zijn afwezigheid werd een top van Latijns-Amerikaanse landen uitgesteld tot 5 juli, de 200ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Venezuela. (Belga/KVDA)