Harris, dochter van een Indiase moeder en Jamaicaanse vader, is geboren in de Amerikaanse stad Oakland. Daarmee is ze volgens de wet automatisch een Amerikaans staatsburger.

De Democratische Partij zei op CNN 'niet verbaasd' te zijn over de opmerkingen van Trump. 'We zijn wel verbaasd dat hij er al zo snel na het bekend worden van haar nominatie mee komt', aldus de Democraten in een reactie.

Lees verder onder de video

'Ik hoorde vandaag nog dat ze niet aan de voorwaarden voldoet en de advocaat die dat zei is een zeer gekwalificeerde, zeer getalenteerde advocaat', zei Trump tijdens een persconferentie. 'Ik weet niet of dat klopt. Ik zou denken dat de Democraten dat wel zouden nagetrokken hebben voor haar aanstelling als running mate. Maar dat is ernstig. U zegt dat ze niet aan de voorwaarden voldoet omdat ze niet in dit land is geboren.'

Waarop de reporter in de zaal dat tegenspreekt en benadrukt dat Harris wel in de VS is geboren.

Obama

Trump beweerde jarenlang hetzelfde over voormalig president Barack Obama. Hij was tien jaar geleden een van de felste pleitbezorgers van de zogeheten 'birther movement', die het Amerikaanse staatsburgerschap van Obama in twijfel trok. De aanhangers van deze theorie meenden dat Obama in Kenia was geboren. Obama gaf in 2011 zijn geboortecertificaat vrij om een eind te maken aan de discussie.

Harris, dochter van een Indiase moeder en Jamaicaanse vader, is geboren in de Amerikaanse stad Oakland. Daarmee is ze volgens de wet automatisch een Amerikaans staatsburger. De Democratische Partij zei op CNN 'niet verbaasd' te zijn over de opmerkingen van Trump. 'We zijn wel verbaasd dat hij er al zo snel na het bekend worden van haar nominatie mee komt', aldus de Democraten in een reactie. Lees verder onder de video'Ik hoorde vandaag nog dat ze niet aan de voorwaarden voldoet en de advocaat die dat zei is een zeer gekwalificeerde, zeer getalenteerde advocaat', zei Trump tijdens een persconferentie. 'Ik weet niet of dat klopt. Ik zou denken dat de Democraten dat wel zouden nagetrokken hebben voor haar aanstelling als running mate. Maar dat is ernstig. U zegt dat ze niet aan de voorwaarden voldoet omdat ze niet in dit land is geboren.'Waarop de reporter in de zaal dat tegenspreekt en benadrukt dat Harris wel in de VS is geboren.Trump beweerde jarenlang hetzelfde over voormalig president Barack Obama. Hij was tien jaar geleden een van de felste pleitbezorgers van de zogeheten 'birther movement', die het Amerikaanse staatsburgerschap van Obama in twijfel trok. De aanhangers van deze theorie meenden dat Obama in Kenia was geboren. Obama gaf in 2011 zijn geboortecertificaat vrij om een eind te maken aan de discussie.