Dat kondigde de Amerikaanse president zelf aan op Twitter.

Eerder leek hij nog van plan om op 29 januari te speechen op een alternatieve locatie, omdat de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi de deur op slot hield, maar dat plan is nu van de baan.

Trump zegt in een tweet dat hij niet meer op zoek wil gaan naar een alternatieve locatie 'omdat geen enkele plaats kan concurreren met de geschiedenis, de traditie en het belang van het Huis'. De president kijkt naar eigen zeggen uit naar zijn 'grootse' toespraak in de toekomst.

Shutdown

De weigering van Pelosi om Trump volgende week dinsdag toe te laten zijn State of the Union voor het Congres te houden, houdt verband met de shutdown, die intussen al 33 dagen aan de gang is. Trump wil de begroting pas goedkeuren als er geld wordt vrijgemaakt voor de bouw van een muur aan de grens met Mexico, terwijl de Democraten - de partij van Pelosi - radicaal gekant zijn tegen een muur. Als voorzitter van het Huis van Afgevaardigden heeft zij de sleutel in handen voor het organiseren van de State of the Union.

Dat kondigde de Amerikaanse president zelf aan op Twitter. Eerder leek hij nog van plan om op 29 januari te speechen op een alternatieve locatie, omdat de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi de deur op slot hield, maar dat plan is nu van de baan.Trump zegt in een tweet dat hij niet meer op zoek wil gaan naar een alternatieve locatie 'omdat geen enkele plaats kan concurreren met de geschiedenis, de traditie en het belang van het Huis'. De president kijkt naar eigen zeggen uit naar zijn 'grootse' toespraak in de toekomst. De weigering van Pelosi om Trump volgende week dinsdag toe te laten zijn State of the Union voor het Congres te houden, houdt verband met de shutdown, die intussen al 33 dagen aan de gang is. Trump wil de begroting pas goedkeuren als er geld wordt vrijgemaakt voor de bouw van een muur aan de grens met Mexico, terwijl de Democraten - de partij van Pelosi - radicaal gekant zijn tegen een muur. Als voorzitter van het Huis van Afgevaardigden heeft zij de sleutel in handen voor het organiseren van de State of the Union.