Trump reageert op schietpartij Las Vegas: 'Verdriet, shock en smart'

02/10/17 om 17:43 - Bijgewerkt om 17:42

Bron: Belga

'Wij zijn vandaag verenigd in verdriet, shock en smart', verklaarde president Donald Trump tijdens een persconferentie over de schietpartij in Las Vegas.

Trump reageert op schietpartij Las Vegas: 'Verdriet, shock en smart'

Donald Trump © Reuters

'Wij bidden dat de hele natie eenheid en vrede mag vinden', zei Trump. 'In ogenblikken van tragedie en horror verenigt Amerika zich'.

'Wij bidden.. en beloven onze steun van vandaag af', zei de president aan de gewonden die in ziekenhuizen zijn opgenomen. Ook de families van de slachtoffers kunnen op gebeden rekenen. 'Wij vragen God om ons deze donkere tijd door te laten komen', aldus Trump in het Witte Huis.

Het Amerikaanse staatshoofd kondigde aan dat hij zich woensdag naar Las Vegas zal begeven. Hij zal er praten met politiemensen, hulpverleners en families van slachtoffers, en bedankte de politie en al wie de eerste hulp had geboden. Het 'miraculeuze' en snelle politie-optreden heeft verder bloedvergieten voorkomen. 'Zij gaven blijk van moed en snelheid'.

Trump heeft gelast dat de vlag op zijn ambtswoning, op openbare gebouwen en terreinen halfstok moet hangen. Over de opeising van de schietpartij door terreurorganisatie Islamitische Staat IS zei de president niets.

Onze partners