Dat zei de president donderdagochtend aan journalisten, berichten de Amerikaanse media. 'Ik haat de misdaad en ik haat wat gebeurd is en ik haat de doofpot', zei Trump nog. 'En ik zal je nog iets vertellen: de kroonprins haat het nog meer dan ik.'

Dinsdag al had Trump voluit zijn steun uitgesproken voor de Saoedi's. De CIA zou besloten hebben dat de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman de moord op Khashoggi bestelde, maar daaraan hecht Trump weinig geloof. Eerder gelooft hij de beweringen van de kroonprins en zijn vader, die 'hevig' ontkennen dat ze een rol hebben gespeeld in de moord. Trump meent dat de CIA nooit tot dat besluit kwam, hoewel Amerikaanse media daarvan bevestiging kregen. Trump weigert ook naar audio-opnames van de moord te luisteren.

Woensdag nog bedankte Trump de Saoedi's expliciet, omdat ze voor lage olieprijzen zorgen. 'Fantastisch! Zoals een grote belastingsverlaging voor Amerika en de wereld. Geniet ervan! Van 82 dollar naar amper 54 dollar. Dank u Saoedi-Arabië, maar laat ons nog lager gaan!'. Washington zal geen verdere sancties treffen tegen Riyad, zei Trump nog. Die uitspraak werd door waarnemers beschreven als net geen propaganda voor de Saoedi's.

Donderdag ging hij verder op de economische belangen van het bondgenootschap met Saoedi-Arabië. 'Wil men echt dat ik honderdduizenden jobs opgeef? En eerlijk gezegd, als we deze standaard zouden gebruiken, dan zouden we geen enkele bondgenoot hebben.' In de Verenigde Staten wordt donderdag Thanksgiving gevierd. De president begon die feestdag met een telefoongesprek, vanuit zijn buitenverblijf in Florida, met Amerikaanse troepen overzee. Verder ging Trump op Thanksgiving, waarop traditioneel een wapenstilstand geldt in de Amerikaanse politiek, nogmaals tekeer tegen de rechterlijke macht in een reeks tweets.

Dat zei de president donderdagochtend aan journalisten, berichten de Amerikaanse media. 'Ik haat de misdaad en ik haat wat gebeurd is en ik haat de doofpot', zei Trump nog. 'En ik zal je nog iets vertellen: de kroonprins haat het nog meer dan ik.'Dinsdag al had Trump voluit zijn steun uitgesproken voor de Saoedi's. De CIA zou besloten hebben dat de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman de moord op Khashoggi bestelde, maar daaraan hecht Trump weinig geloof. Eerder gelooft hij de beweringen van de kroonprins en zijn vader, die 'hevig' ontkennen dat ze een rol hebben gespeeld in de moord. Trump meent dat de CIA nooit tot dat besluit kwam, hoewel Amerikaanse media daarvan bevestiging kregen. Trump weigert ook naar audio-opnames van de moord te luisteren. Woensdag nog bedankte Trump de Saoedi's expliciet, omdat ze voor lage olieprijzen zorgen. 'Fantastisch! Zoals een grote belastingsverlaging voor Amerika en de wereld. Geniet ervan! Van 82 dollar naar amper 54 dollar. Dank u Saoedi-Arabië, maar laat ons nog lager gaan!'. Washington zal geen verdere sancties treffen tegen Riyad, zei Trump nog. Die uitspraak werd door waarnemers beschreven als net geen propaganda voor de Saoedi's. Donderdag ging hij verder op de economische belangen van het bondgenootschap met Saoedi-Arabië. 'Wil men echt dat ik honderdduizenden jobs opgeef? En eerlijk gezegd, als we deze standaard zouden gebruiken, dan zouden we geen enkele bondgenoot hebben.' In de Verenigde Staten wordt donderdag Thanksgiving gevierd. De president begon die feestdag met een telefoongesprek, vanuit zijn buitenverblijf in Florida, met Amerikaanse troepen overzee. Verder ging Trump op Thanksgiving, waarop traditioneel een wapenstilstand geldt in de Amerikaanse politiek, nogmaals tekeer tegen de rechterlijke macht in een reeks tweets.