Het staatsbezoek van de Franse president Emmanuel Macron in Washington 'getuigt van de blijvende vriendschap die onze twee landen bindt'. Dat zei Trump bij de verwelkoming van Macron in het Witte Huis, dinsdag. Trump bracht de al lang bestaande relaties tussen de twee landen in herinnering. 'Het is niet toevallig dat we ons eerste staatsbezoek houden met de leider van Amerika's oudste bondgenoot, het trotse Frankrijk', aldus Trump.

Macron van zijn kant zei dat zijn bezoek 'de kracht bewijst' van de relatie tussen Parijs en Washington.

Trump bracht ook een eerbetoon aan de Franse gendarme Arnaud Beltrame. Hij kwam vorige maand om bij een gijzeling door een moslimterrorist. 'Slechts enkele weken geleden hebben we een nieuwe naam toegevoegd aan de lijst met grote helden, die van een moedige Franse politieagent genaamd Arnaud Beltrame', aldus Trump. 'Hij heeft het kwaad in het gezicht gekeken, en geen krimp gegeven.'

Nucleair akkoord met Iran

Toch zijn er ook grote meningsverschillen tussen beide presidenten. 'De mensen kennen mijn mening over het Iraanse akkoord, het is een vreselijk akkoord', aldus Trump voor de start van een werkvergadering met Macron in the Oval Office. Voor Macron naar Parijs afreisde, had hij aangegeven dat hij Trump hoopte te overtuigen om niet uit dat akkoord te stappen. In mei verstrijkt een nieuwe deadline om uit dat akkoord te stappen.

Beide presidenten kondigden vanuit the Oval Office aan met Iran over het nucleair akkoord aan tafel te gaan zitten. 'Het is waanzinnig, het is belachelijk, maar we gaan daarover spreken', zei Trump. 'Waar je ook gaat in het Midden-Oosten, Iran lijkt achter alles te zitten waar een probleem is', zei Trump, die onder meer naar Jemen verwees. Macron luisterde met een bezorgde blik naar Trumps woorden. 'Over Iran gaan we dit onderwerp inschrijven in de uitdagingen van de regio', aldus Macron. 'We hebben een gezamenlijk doel, een escalatie en een nucleaire proliferatie in de regio vermijden. Het is nu de vraag welke weg de beste is.'

Macron werd met militaire eer begroet voor het Witte Huis. Maandag was de Franse president aangekomen in de Verenigde Staten. Woensdagavond reist Marcron terug naar Parijs.

Het staatsbezoek van de Franse president Emmanuel Macron in Washington 'getuigt van de blijvende vriendschap die onze twee landen bindt'. Dat zei Trump bij de verwelkoming van Macron in het Witte Huis, dinsdag. Trump bracht de al lang bestaande relaties tussen de twee landen in herinnering. 'Het is niet toevallig dat we ons eerste staatsbezoek houden met de leider van Amerika's oudste bondgenoot, het trotse Frankrijk', aldus Trump.Macron van zijn kant zei dat zijn bezoek 'de kracht bewijst' van de relatie tussen Parijs en Washington. Trump bracht ook een eerbetoon aan de Franse gendarme Arnaud Beltrame. Hij kwam vorige maand om bij een gijzeling door een moslimterrorist. 'Slechts enkele weken geleden hebben we een nieuwe naam toegevoegd aan de lijst met grote helden, die van een moedige Franse politieagent genaamd Arnaud Beltrame', aldus Trump. 'Hij heeft het kwaad in het gezicht gekeken, en geen krimp gegeven.'Toch zijn er ook grote meningsverschillen tussen beide presidenten. 'De mensen kennen mijn mening over het Iraanse akkoord, het is een vreselijk akkoord', aldus Trump voor de start van een werkvergadering met Macron in the Oval Office. Voor Macron naar Parijs afreisde, had hij aangegeven dat hij Trump hoopte te overtuigen om niet uit dat akkoord te stappen. In mei verstrijkt een nieuwe deadline om uit dat akkoord te stappen. Beide presidenten kondigden vanuit the Oval Office aan met Iran over het nucleair akkoord aan tafel te gaan zitten. 'Het is waanzinnig, het is belachelijk, maar we gaan daarover spreken', zei Trump. 'Waar je ook gaat in het Midden-Oosten, Iran lijkt achter alles te zitten waar een probleem is', zei Trump, die onder meer naar Jemen verwees. Macron luisterde met een bezorgde blik naar Trumps woorden. 'Over Iran gaan we dit onderwerp inschrijven in de uitdagingen van de regio', aldus Macron. 'We hebben een gezamenlijk doel, een escalatie en een nucleaire proliferatie in de regio vermijden. Het is nu de vraag welke weg de beste is.' Macron werd met militaire eer begroet voor het Witte Huis. Maandag was de Franse president aangekomen in de Verenigde Staten. Woensdagavond reist Marcron terug naar Parijs.