'Ik kan jullie zeggen dat het niet tot onze plannen behoort om enige vorm van coalitie sluiten, formeel of informeel', verklaarde Trudeau op zijn eerste persconferentie sinds de verkiezingen. Hij beloofde wel samen te werken met de oppositie en parlementaire steun te zoeken voor zijn minderheidsregering.

De prioriteiten van zijn kabinet, dat volgens Trudeau op 20 november wordt ingezworen, zijn klimaatverandering en levensduurte. Daarnaast is de premier naar eigen zeggen ook van plan om door te gaan met de omstreden uitbreiding van de oliepijpleiding Trans Mountain, ondanks tegenkanting van de oppositie.

In 2015 kwam Trudeau aan de macht met een absolute meerderheid. Afgelopen maandag bleek dat de Liberalen het in het parlement voortaan moeten stellen met 157 zetels in plaats van de tot dan 177. Daarmee komt de partij 13 zetels tekort voor een absolute meerderheid. De 47-jarige Trudeau was aanvankelijk erg populair maar zijn positie verzwakte als gevolg van een reeks schandalen en enkele persoonlijke en politieke misstappen.

'Ik kan jullie zeggen dat het niet tot onze plannen behoort om enige vorm van coalitie sluiten, formeel of informeel', verklaarde Trudeau op zijn eerste persconferentie sinds de verkiezingen. Hij beloofde wel samen te werken met de oppositie en parlementaire steun te zoeken voor zijn minderheidsregering.De prioriteiten van zijn kabinet, dat volgens Trudeau op 20 november wordt ingezworen, zijn klimaatverandering en levensduurte. Daarnaast is de premier naar eigen zeggen ook van plan om door te gaan met de omstreden uitbreiding van de oliepijpleiding Trans Mountain, ondanks tegenkanting van de oppositie. In 2015 kwam Trudeau aan de macht met een absolute meerderheid. Afgelopen maandag bleek dat de Liberalen het in het parlement voortaan moeten stellen met 157 zetels in plaats van de tot dan 177. Daarmee komt de partij 13 zetels tekort voor een absolute meerderheid. De 47-jarige Trudeau was aanvankelijk erg populair maar zijn positie verzwakte als gevolg van een reeks schandalen en enkele persoonlijke en politieke misstappen.