De botsing tussen twee treinen in Zwitserland is wellicht veroorzaakt doordat een van de twee bestuurders een rood licht negeerde. In de huidige fase van het onderzoek is dat het spoor dat door de onderzoekers gevolgd wordt, zo deelde de politie van het kanton Vaud mee.

Bij het ongeval vielen 1 dode en 25 gewonden. De brandweerlui vond het levenloze lichaam van de treinbestuurder die vermoedelijk het rode sein negeerde. Het gaat om een Fransman van 24 jaar, de bestuurder van de trein die uit Lausanne kwam. De 54-jarige bestuurder van de andere trein was in staat om de noodrem te gebruiken en om uit de trein te springen, zoals de veiligheidsprocedures voorschrijven. Op die manier werd zijn leven gered, aldus politiewoordvoerder Christophe Sauterel.

De trein reed op dat moment nog veertig kilometer per uur. Het aantal gewonden is intussen bijgesteld tot 25. Drie gewonden, onder wie ook een kind, bevinden zich nog in het ziekenhuis. Ze verkeren niet in levensgevaar.

'Niet uitgesloten dat er nog passagiers vastzitten'

Maar volgens de woordvoerder zijn de treinen door de impact "acht meter kleiner geworden". "Het is dus niet uitgesloten dat er zich nog overleden of geblokkeerde passagiers in de trein bevinden", luidt het. De werken worden ter plaatse voortgezet. (Belga/AVE)

De botsing tussen twee treinen in Zwitserland is wellicht veroorzaakt doordat een van de twee bestuurders een rood licht negeerde. In de huidige fase van het onderzoek is dat het spoor dat door de onderzoekers gevolgd wordt, zo deelde de politie van het kanton Vaud mee. Bij het ongeval vielen 1 dode en 25 gewonden. De brandweerlui vond het levenloze lichaam van de treinbestuurder die vermoedelijk het rode sein negeerde. Het gaat om een Fransman van 24 jaar, de bestuurder van de trein die uit Lausanne kwam. De 54-jarige bestuurder van de andere trein was in staat om de noodrem te gebruiken en om uit de trein te springen, zoals de veiligheidsprocedures voorschrijven. Op die manier werd zijn leven gered, aldus politiewoordvoerder Christophe Sauterel. De trein reed op dat moment nog veertig kilometer per uur. Het aantal gewonden is intussen bijgesteld tot 25. Drie gewonden, onder wie ook een kind, bevinden zich nog in het ziekenhuis. Ze verkeren niet in levensgevaar. 'Niet uitgesloten dat er nog passagiers vastzitten'Maar volgens de woordvoerder zijn de treinen door de impact "acht meter kleiner geworden". "Het is dus niet uitgesloten dat er zich nog overleden of geblokkeerde passagiers in de trein bevinden", luidt het. De werken worden ter plaatse voortgezet. (Belga/AVE)