Het ongeval gebeurde op de luchthaven Vnoekovo. De privéjet van De Margerie, een Dassault Falcon 50, met behalve de chef van Total 3 Franse bemanningsleden aan boord, raakte bij het opstijgen een sneeuwruimer. De Russische bestuurder van de sneeuwruimer kwam volgens eerste berichten ook om het leven, maar dat werd later in twijfel getrokken.

Die sneeuwruimer werd, ook volgens vroege berichten, die later niet bevestigd werd, geacht de landingsbaan sneeuwvrij te maken, niet de vertrekbaan. Er hing op het moment van de feiten een dichte nevel en het had zwaar gesneeuwd.

De luchthaven werd tijdelijk gesloten - onder meer om een onderzoek naar "procedurefouten" mogelijk te maken.

Christophe de Margerie (63) werkte sinds 1974 bij Total. In 2007 was hij er directeur geworden.

Hij was dit jaar medevoorzitter van het Wereldforum in Davos.

(Belga/RR)

Het ongeval gebeurde op de luchthaven Vnoekovo. De privéjet van De Margerie, een Dassault Falcon 50, met behalve de chef van Total 3 Franse bemanningsleden aan boord, raakte bij het opstijgen een sneeuwruimer. De Russische bestuurder van de sneeuwruimer kwam volgens eerste berichten ook om het leven, maar dat werd later in twijfel getrokken. Die sneeuwruimer werd, ook volgens vroege berichten, die later niet bevestigd werd, geacht de landingsbaan sneeuwvrij te maken, niet de vertrekbaan. Er hing op het moment van de feiten een dichte nevel en het had zwaar gesneeuwd. De luchthaven werd tijdelijk gesloten - onder meer om een onderzoek naar "procedurefouten" mogelijk te maken.Christophe de Margerie (63) werkte sinds 1974 bij Total. In 2007 was hij er directeur geworden.Hij was dit jaar medevoorzitter van het Wereldforum in Davos.(Belga/RR)