Dat heeft een Amerikaans centrum dat islamitische websites in de gaten houdt, gemeld. In de videoboodschap van meer dan acht minuten beschuldigt al-Zawahiri het Syrische regime van misdaden tegen de burgers en juicht hij het verzet tegen de regering toe.

De Al Qaida-leider vraagt de moslims in Turkije, Jordanië en Libanon om het verzet te steunen en om het huidige, volgens hem anti-islamitische regime omver te werpen. Sinds het begin van de volksopstand in Syrië in maart 2011, heeft de repressie volgens de Verenigde Naties aan meer dan 6.000 mensen het leven gekost. (Belga/RDM)

Dat heeft een Amerikaans centrum dat islamitische websites in de gaten houdt, gemeld. In de videoboodschap van meer dan acht minuten beschuldigt al-Zawahiri het Syrische regime van misdaden tegen de burgers en juicht hij het verzet tegen de regering toe. De Al Qaida-leider vraagt de moslims in Turkije, Jordanië en Libanon om het verzet te steunen en om het huidige, volgens hem anti-islamitische regime omver te werpen. Sinds het begin van de volksopstand in Syrië in maart 2011, heeft de repressie volgens de Verenigde Naties aan meer dan 6.000 mensen het leven gekost. (Belga/RDM)