Sinds Trumps tegenstander Joe Biden zaterdag tot winnaar is uitgeroepen, weigert Trump zijn verlies te erkennen en heeft hij een juridisch offensief ingezet om te proberen te bewijzen dat de Democraten hebben gefraudeerd. Zo ook in Arizona.

Mark Brnovich, de hoofdaanklager en minister van Justitie van de Amerikaanse staat Arizona en net als Trump een Republikein, zei in een interview met nieuwszender Fox News ook dat ook een eventuele hertelling in Arizona volgens hem weinig verandert aan de stand van zaken in die staat. De Democraat Joe Biden heeft er volgens CNN momenteel een voorsprong van bijna 13.000 stemmen op Trump.

Het campagneteam van Trump leed overigens ook nog een juridische nederlaag in Arizona woensdag. Een van de advocaten wilde dat de rechtbank in het district Maricopa County vermeend bewijs van het onterecht ongeldig verklaren van Trump-stemmen zou veiligstellen. Dat werd door de rechter geweigerd nadat de advocaten van de tegenpartij succesvol hadden betoogd dat er van bewijs geen sprake is.

Hoofdaanklager Brnovich is niet de enige partijgenoot die Trump woensdag moest teleurstellen. Ook Brad Raffensperger, de minister van Binnenlandse Zaken van de staat Georgia heeft gezegd dat hij in zijn staat geen bewijs ziet voor Trumps aantijgingen van stembusfraude aan het adres van de Democraten.

Sinds Trumps tegenstander Joe Biden zaterdag tot winnaar is uitgeroepen, weigert Trump zijn verlies te erkennen en heeft hij een juridisch offensief ingezet om te proberen te bewijzen dat de Democraten hebben gefraudeerd. Zo ook in Arizona. Mark Brnovich, de hoofdaanklager en minister van Justitie van de Amerikaanse staat Arizona en net als Trump een Republikein, zei in een interview met nieuwszender Fox News ook dat ook een eventuele hertelling in Arizona volgens hem weinig verandert aan de stand van zaken in die staat. De Democraat Joe Biden heeft er volgens CNN momenteel een voorsprong van bijna 13.000 stemmen op Trump. Het campagneteam van Trump leed overigens ook nog een juridische nederlaag in Arizona woensdag. Een van de advocaten wilde dat de rechtbank in het district Maricopa County vermeend bewijs van het onterecht ongeldig verklaren van Trump-stemmen zou veiligstellen. Dat werd door de rechter geweigerd nadat de advocaten van de tegenpartij succesvol hadden betoogd dat er van bewijs geen sprake is. Hoofdaanklager Brnovich is niet de enige partijgenoot die Trump woensdag moest teleurstellen. Ook Brad Raffensperger, de minister van Binnenlandse Zaken van de staat Georgia heeft gezegd dat hij in zijn staat geen bewijs ziet voor Trumps aantijgingen van stembusfraude aan het adres van de Democraten.