Een zware explosie in een café in het centrum van de Marokkaanse stad Marrakech heeft aan minstens 14 mensen het leven gekost. De slachtoffers zijn personeelsleden en klanten, onder wie 11 buitenlandse toeristen. Volgens de regering zijn er duidelijke aanwijzingen dat het gaat om een terreuraanslag.

De explosie vond plaats in café Argana op het bij toeristen zeer populaire Djemaa el-Fnaplein en was tot twee kilometer ver te horen. De nationaliteit van de buitenlandse slachtoffers is nog niet gekend. Er vielen ook meer dan 20 gewonden.

Het Djemaa el-Fnaplein staat op de lijst van UNESCO-werelderfgoed en is bekend om zijn attracties als slangenbezweerders, acrobaten en vuurspuwers.

Protest
De aanslag in Marrakech is de dodelijkste in acht jaar in Marokko. In 2003 vielen bij een aanslag in Casablanca 45 doden, onder wie de 12 zelfmoordterroristen.

In verschillende Marokkaanse steden kwamen sinds februari al heerhaaldelijk jongeren op straat om politieke hervormingen te vragen. Ze eisten onder meer de inperking van de macht van koning Mohammed VI. (KVDA)

Djemaa el-Fna in Marrakech:

Grotere kaart weergeven

Een zware explosie in een café in het centrum van de Marokkaanse stad Marrakech heeft aan minstens 14 mensen het leven gekost. De slachtoffers zijn personeelsleden en klanten, onder wie 11 buitenlandse toeristen. Volgens de regering zijn er duidelijke aanwijzingen dat het gaat om een terreuraanslag. De explosie vond plaats in café Argana op het bij toeristen zeer populaire Djemaa el-Fnaplein en was tot twee kilometer ver te horen. De nationaliteit van de buitenlandse slachtoffers is nog niet gekend. Er vielen ook meer dan 20 gewonden. Het Djemaa el-Fnaplein staat op de lijst van UNESCO-werelderfgoed en is bekend om zijn attracties als slangenbezweerders, acrobaten en vuurspuwers. Protest De aanslag in Marrakech is de dodelijkste in acht jaar in Marokko. In 2003 vielen bij een aanslag in Casablanca 45 doden, onder wie de 12 zelfmoordterroristen. In verschillende Marokkaanse steden kwamen sinds februari al heerhaaldelijk jongeren op straat om politieke hervormingen te vragen. Ze eisten onder meer de inperking van de macht van koning Mohammed VI. (KVDA)