Een 56-jarige verzorger is in de Duiste Allweterzoo in Münster om het leven gekomen door een beet van een tijger. Het incident gebeurde voor de ogen van enkele bezoekers.

De verzorger opende een poortje zodat twee tijgers van het binnenverblijf naar het buitenverblijf konden gaan, vooraleer de man begon schoon te maken. Vermoedelijk vergat hij het luik te sluiten en is toch een van de tijgers naar hem toe kunnen glippen. De tijger, met de bijnaam Rasputin, besprong de man en doodde hem met één beet in de nek. De man stierf onmiddellijk, schrijft de Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Hoewel enkele bezoekers getuige waren van het tragische ongeluk, liepen ze op geen enkel moment gevaar, klonk het.

Tijger Rasputin verdedigde territorium

Dierentuindirecteur Jörg Adler spreekt van een menselijke fout en zegt dat tijger Rasputin geen blaam treft. "Hij verdedigde zijn territorium instinctief tegen een indringer."

Deze aanval doet de stem van dierenactivisten die gekant zijn tegen het houden van wilde dieren alleen maar luider klinken. "Tijgers in gevangenschap vormen niet alleen een gevaar voor de verzorgers, maar ook voor de bezoekers", aldus de internationale dierenorganisatie Vier Pfoten. (AVE)

Een 56-jarige verzorger is in de Duiste Allweterzoo in Münster om het leven gekomen door een beet van een tijger. Het incident gebeurde voor de ogen van enkele bezoekers. De verzorger opende een poortje zodat twee tijgers van het binnenverblijf naar het buitenverblijf konden gaan, vooraleer de man begon schoon te maken. Vermoedelijk vergat hij het luik te sluiten en is toch een van de tijgers naar hem toe kunnen glippen. De tijger, met de bijnaam Rasputin, besprong de man en doodde hem met één beet in de nek. De man stierf onmiddellijk, schrijft de Westdeutsche Allgemeine Zeitung.Hoewel enkele bezoekers getuige waren van het tragische ongeluk, liepen ze op geen enkel moment gevaar, klonk het.Dierentuindirecteur Jörg Adler spreekt van een menselijke fout en zegt dat tijger Rasputin geen blaam treft. "Hij verdedigde zijn territorium instinctief tegen een indringer." Deze aanval doet de stem van dierenactivisten die gekant zijn tegen het houden van wilde dieren alleen maar luider klinken. "Tijgers in gevangenschap vormen niet alleen een gevaar voor de verzorgers, maar ook voor de bezoekers", aldus de internationale dierenorganisatie Vier Pfoten. (AVE)