Eerder op de dag had Schiphol de reizigers opgeroepen weg te blijven van de luchthaven. De Amsterdamse luchthaven kampte na een stroomuitval met problemen bij het inchecken.

Later liet de Nederlandse luchthaven weten dat de toegangswegen weer worden opengesteld en treinen weer naar het vliegveld rijden. Een woordvoerder zegt dat reizigers wel nog rekening moeten houden met gevolgen voor het vliegverkeer.

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft intussen al in totaal 40 Europese vluchten geschrapt .Het is niet duidelijk of er nog meer vluchten uit zullen vallen, maar de luchtvaartmaatschappij houdt de situatie nauwlettend in de gaten, aldus een woordvoerster.

De problemen vinden net plaats tijdens de meivakantie in Nederland, waardoor het sowieso al drukker is op de luchthaven. De wachttijden bij de balies om vluchten om te boeken zijn lang. KLM had extra personeel opgeroepen, maar door de files richting Schiphol was het ook voor het personeel lastig om de luchthaven te bereiken.

Een woordvoerder van de luchthaven roept de reizigers op om hun vluchtinformatie goed in de gaten te houden, zodat ze niet onnodig naar de luchthaven komen. "We houden inkomende vluchten af. Het is nu eerst zaak om mensen van de luchthaven te laten vertrekken. Pas daarna zullen we weer vluchten toelaten."

De storing bij het inchecksysteem is mogelijk gelinkt aan een stroomstoring in Amsterdam Zuid-oost. 18.000 aansluitingen, huizen en bedrijven, kwamen zonder stroom te zitten. Midden in de nacht bleek dat ook Schiphol kampte met problemen met de stroom, mogelijk het gevolg van een spanningsdip die door die stroomstoring werd veroorzaakt:

"Grote kans dat deze dip een indirect gevolg is van de storing", aldus een woordvoerster van netbeheerder TenneT. De storing was op Schiphol rond 06.45 uur verholpen, maar de gevolgen kunnen mogelijk nog tot maandag voelbaar zijn.

Eerder op de dag had Schiphol de reizigers opgeroepen weg te blijven van de luchthaven. De Amsterdamse luchthaven kampte na een stroomuitval met problemen bij het inchecken.Later liet de Nederlandse luchthaven weten dat de toegangswegen weer worden opengesteld en treinen weer naar het vliegveld rijden. Een woordvoerder zegt dat reizigers wel nog rekening moeten houden met gevolgen voor het vliegverkeer. Luchtvaartmaatschappij KLM heeft intussen al in totaal 40 Europese vluchten geschrapt .Het is niet duidelijk of er nog meer vluchten uit zullen vallen, maar de luchtvaartmaatschappij houdt de situatie nauwlettend in de gaten, aldus een woordvoerster. De problemen vinden net plaats tijdens de meivakantie in Nederland, waardoor het sowieso al drukker is op de luchthaven. De wachttijden bij de balies om vluchten om te boeken zijn lang. KLM had extra personeel opgeroepen, maar door de files richting Schiphol was het ook voor het personeel lastig om de luchthaven te bereiken. Een woordvoerder van de luchthaven roept de reizigers op om hun vluchtinformatie goed in de gaten te houden, zodat ze niet onnodig naar de luchthaven komen. "We houden inkomende vluchten af. Het is nu eerst zaak om mensen van de luchthaven te laten vertrekken. Pas daarna zullen we weer vluchten toelaten." De storing bij het inchecksysteem is mogelijk gelinkt aan een stroomstoring in Amsterdam Zuid-oost. 18.000 aansluitingen, huizen en bedrijven, kwamen zonder stroom te zitten. Midden in de nacht bleek dat ook Schiphol kampte met problemen met de stroom, mogelijk het gevolg van een spanningsdip die door die stroomstoring werd veroorzaakt: "Grote kans dat deze dip een indirect gevolg is van de storing", aldus een woordvoerster van netbeheerder TenneT. De storing was op Schiphol rond 06.45 uur verholpen, maar de gevolgen kunnen mogelijk nog tot maandag voelbaar zijn.