Reddingswerkers hebben vijf lichamen vanonder het puin gehaald van een ingestort gebouw in de Indiase stad Mumbai. Vier van de dodelijke slachtoffers zijn vrouwen, zo melden de autoriteiten.

Intussen zijn al vijftien gewonden levend uit het puin gehaald. Er wordt gevreesd dat er nog meer dan vijftig mensen onder het puin liggen.

Volgens de inwoners van de getroffen wijk leefde er een zestigtal mensen in het gebouw. Het gebouw stortte in op het moment dat de meeste bewoners nog in hun bed lagen. De afgelopen maanden zijn al vijf gebouwen ingestort in de grootstad. Bij een daarvan vielen in april nog 74 doden.

Regelgeving omzeilen

In India storten gebouwen vaak in door slechte constructies of het gebruik van materialen die niet voldoen aan de norm. Vaak gooien ambtenaren en aannemers het op een akkoordje om aan de regelgeving in de bouw te ontsnappen. (Belga/AVE)

Reddingswerkers hebben vijf lichamen vanonder het puin gehaald van een ingestort gebouw in de Indiase stad Mumbai. Vier van de dodelijke slachtoffers zijn vrouwen, zo melden de autoriteiten. Intussen zijn al vijftien gewonden levend uit het puin gehaald. Er wordt gevreesd dat er nog meer dan vijftig mensen onder het puin liggen. Volgens de inwoners van de getroffen wijk leefde er een zestigtal mensen in het gebouw. Het gebouw stortte in op het moment dat de meeste bewoners nog in hun bed lagen. De afgelopen maanden zijn al vijf gebouwen ingestort in de grootstad. Bij een daarvan vielen in april nog 74 doden. In India storten gebouwen vaak in door slechte constructies of het gebruik van materialen die niet voldoen aan de norm. Vaak gooien ambtenaren en aannemers het op een akkoordje om aan de regelgeving in de bouw te ontsnappen. (Belga/AVE)