Bij een brand in een wolkenkrabber in de Chinese stad Shanghai zijn maandag minstens 42 mensen om het leven gekomen.

De brand ontstond in een bijna dertig verdiepingen tellend gebouw in één van de dichtstbevolkte districten van de Chinese miljoenenstad. Boven het gebouw stegen grote zwarte rookpluimen op. Getuigen zagen hoe mensen van de wolkenkrabber sprongen.

Omstreeks het middaguur ontstond er brand in bouwmateriaal op de toren, die sinds kort werd gerenoveerd. Het hele gebouw stond in lichterlaaie. De vlammen waren vanop enkele kilometers afstand te zien.

Omdat de herstelwerkzaamheden recent waren begonnen, woonden de meeste bewoners nog in het flatgebouw. De inwoners van het gebouw, een appartementencomplex voor leraren van wie de meesten met pensioen zijn, werden opgevangen in een nabijgelegen stadion. Na ruim vier uur slaagden brandweermannen erin de vlammen te bedwingen.

Bij een brand in een wolkenkrabber in de Chinese stad Shanghai zijn maandag minstens 42 mensen om het leven gekomen.De brand ontstond in een bijna dertig verdiepingen tellend gebouw in één van de dichtstbevolkte districten van de Chinese miljoenenstad. Boven het gebouw stegen grote zwarte rookpluimen op. Getuigen zagen hoe mensen van de wolkenkrabber sprongen. Omstreeks het middaguur ontstond er brand in bouwmateriaal op de toren, die sinds kort werd gerenoveerd. Het hele gebouw stond in lichterlaaie. De vlammen waren vanop enkele kilometers afstand te zien. Omdat de herstelwerkzaamheden recent waren begonnen, woonden de meeste bewoners nog in het flatgebouw. De inwoners van het gebouw, een appartementencomplex voor leraren van wie de meesten met pensioen zijn, werden opgevangen in een nabijgelegen stadion. Na ruim vier uur slaagden brandweermannen erin de vlammen te bedwingen.