De explosies vonden plaats tijdens de begrafenis van Mohammad Salem Isedjar, de zoon van de vicevoorzitter van de Senaat. Hij werd vrijdag gedood toen de politie het vuur opende op de menigte tijdens een betoging tegen de zware bomaanslag van woensdag in Kaboel.

De politie greep in toen een manifestatie tegen de dodelijke bomaanslag van woensdag uitdraaide op geweld. De manifestanten waren samengekomen na de aanslag met een bomauto, De betoging kreeg een gewelddadig karakter toen manifestanten het presidentieel paleis wilden binnendringen. De politie opende het vuur en zette ook een waterkanon in.

Bij de bomaanslag van afgelopen woensdag van een met explosieven geladen tankwagen, een van de meest moorddadige aanslagen sinds 2001, werden rond de 90 mensen gedood en 460 verwond in de "green zone", de diplomatieke wijk van de hoofdstad waar veel buitenlandse ambassades en ministeries zijn gevestigd.

De explosies vonden plaats tijdens de begrafenis van Mohammad Salem Isedjar, de zoon van de vicevoorzitter van de Senaat. Hij werd vrijdag gedood toen de politie het vuur opende op de menigte tijdens een betoging tegen de zware bomaanslag van woensdag in Kaboel. De politie greep in toen een manifestatie tegen de dodelijke bomaanslag van woensdag uitdraaide op geweld. De manifestanten waren samengekomen na de aanslag met een bomauto, De betoging kreeg een gewelddadig karakter toen manifestanten het presidentieel paleis wilden binnendringen. De politie opende het vuur en zette ook een waterkanon in. Bij de bomaanslag van afgelopen woensdag van een met explosieven geladen tankwagen, een van de meest moorddadige aanslagen sinds 2001, werden rond de 90 mensen gedood en 460 verwond in de "green zone", de diplomatieke wijk van de hoofdstad waar veel buitenlandse ambassades en ministeries zijn gevestigd.