In totaal zouden circa 75.000 - vooral Amerikaanse - investeerders gedupeerd zijn voor ruim 1,2 miljoen dollar (ruim 908.000 euro), meldt de Amerikaanse beursautoriteit Securities and Exchange Commission (SEC).

Betaald door bedrijven

De feiten dateren uit 2007, de broers Hunter waren toen 16 jaar. Volgens de SEC hebben investeerders opgelicht met websites en hun softwareprogramma Marl, dat goedkope aandelen zou selecteren die op het punt stonden sterk in waarde te stijgen.

De SEC stelt dat de twee juist goed betaald werden door bedrijven om bepaalde aandelen via een website te promoten en dat investeerders niet de volledige informatie kregen.

Terugbetalen

De toezichthouder wil dat de tweelingbroers illegaal behaalde winsten terugbetalen, een boete krijgen en zweren voortaan af te zien van fraude. (Belga/KVDA)

In totaal zouden circa 75.000 - vooral Amerikaanse - investeerders gedupeerd zijn voor ruim 1,2 miljoen dollar (ruim 908.000 euro), meldt de Amerikaanse beursautoriteit Securities and Exchange Commission (SEC). Betaald door bedrijven De feiten dateren uit 2007, de broers Hunter waren toen 16 jaar. Volgens de SEC hebben investeerders opgelicht met websites en hun softwareprogramma Marl, dat goedkope aandelen zou selecteren die op het punt stonden sterk in waarde te stijgen. De SEC stelt dat de twee juist goed betaald werden door bedrijven om bepaalde aandelen via een website te promoten en dat investeerders niet de volledige informatie kregen. Terugbetalen De toezichthouder wil dat de tweelingbroers illegaal behaalde winsten terugbetalen, een boete krijgen en zweren voortaan af te zien van fraude. (Belga/KVDA)