Tienduizenden antiregeringsbetogers bezetten het centrale Al-Saaplein van Homs, de derde grootste stad van Syrië. Ze zeggen niet te zullen vertrekken tot president Bashar al-Assad opstapt. Volgens betogers waren maandagavond meer dan 20.000 mensen aanwezig op het plein, dat ze hebben omgedoopt tot Tahrirplein. Dat is ook de naam van het plein in de Egyptische hoofdstad Caïro, waar honderdduizenden Egyptenaren het ontslag van de regering eisten.

Rond het plein zijn checkpoints ingesteld om te verzekeren dat mensen die het plein opgaan ongewapend zijn, meldt de BBC.

In Homs zijn afgelopen weekend zeker 11 antiregeringsbetogers gedood. In een mededeling wijst het Syrische ministerie van Binnenlandse Zaken met beschuldigende vinger naar gewapende salafistische organisaties.

Noodtoestand

In Syrië wordt nu al twee maanden geprotesteerd tegen het regime van president Bashar al-Assad. Die beloofde zaterdag om de noodtoestand, die al bijna 50 jaar van kracht is, te zullen opheffen, een van de voornaamste eisen van de betogers. Toch lijkt het protest tegen de regering niet te verzwakken, wel integendeel. (KVDA)

Homs:

Grotere kaart weergeven

Tienduizenden antiregeringsbetogers bezetten het centrale Al-Saaplein van Homs, de derde grootste stad van Syrië. Ze zeggen niet te zullen vertrekken tot president Bashar al-Assad opstapt. Volgens betogers waren maandagavond meer dan 20.000 mensen aanwezig op het plein, dat ze hebben omgedoopt tot Tahrirplein. Dat is ook de naam van het plein in de Egyptische hoofdstad Caïro, waar honderdduizenden Egyptenaren het ontslag van de regering eisten. Rond het plein zijn checkpoints ingesteld om te verzekeren dat mensen die het plein opgaan ongewapend zijn, meldt de BBC. In Homs zijn afgelopen weekend zeker 11 antiregeringsbetogers gedood. In een mededeling wijst het Syrische ministerie van Binnenlandse Zaken met beschuldigende vinger naar gewapende salafistische organisaties. Noodtoestand In Syrië wordt nu al twee maanden geprotesteerd tegen het regime van president Bashar al-Assad. Die beloofde zaterdag om de noodtoestand, die al bijna 50 jaar van kracht is, te zullen opheffen, een van de voornaamste eisen van de betogers. Toch lijkt het protest tegen de regering niet te verzwakken, wel integendeel. (KVDA)