Dat er een schietpartij losbarstte tijdens de hanengevechten, staat wel vast. Er kwamen tien mensen om het leven, onder wie een vrouw en twee kinderen. Zeven mensen liepen verwondingen op.

Er worden twee versies gegeven van de feiten die zich afspeelden in het plaatsje Cuajinicuilapa ten zuidoosten van de badplaats Acapulco.

Regeringswoordvoerders melden aan het Franse agentschap AFP dat er een meningsverschil uitbrak tussen rivaliserende gokkers of rivaliserende toeschouwers tijdens de hanengevechten.

Strijd tussen kartels

Maar de plaatselijke pers, die onder meer de burgemeester citeert, heeft het over gewapende mannen die het evenement zondagavond bestormden en lukraak begonnen te schieten, misschien in het kader van een overval, misschien om terreur te zaaien. Volgens de burgemeester kan op basis van lege kogelhulzen geconcludeerd worden dat er automatische wapens gebruikt werden en dat een criminele bende een overval pleegde. Hij verklaarde aan de krant El Universal dat al meerdere keren vergeefs aan hogere instanties om meer politimensen en om de inzet van soldaten had gevraagd.

Cuajinicuilapa ligt in de deelstaat Guerrero, waar verschillende kartels mekaar bekampen over controle van illegale of soms ook van legale activiteit.

(Belga/RR)

Dat er een schietpartij losbarstte tijdens de hanengevechten, staat wel vast. Er kwamen tien mensen om het leven, onder wie een vrouw en twee kinderen. Zeven mensen liepen verwondingen op.Er worden twee versies gegeven van de feiten die zich afspeelden in het plaatsje Cuajinicuilapa ten zuidoosten van de badplaats Acapulco.Regeringswoordvoerders melden aan het Franse agentschap AFP dat er een meningsverschil uitbrak tussen rivaliserende gokkers of rivaliserende toeschouwers tijdens de hanengevechten.Maar de plaatselijke pers, die onder meer de burgemeester citeert, heeft het over gewapende mannen die het evenement zondagavond bestormden en lukraak begonnen te schieten, misschien in het kader van een overval, misschien om terreur te zaaien. Volgens de burgemeester kan op basis van lege kogelhulzen geconcludeerd worden dat er automatische wapens gebruikt werden en dat een criminele bende een overval pleegde. Hij verklaarde aan de krant El Universal dat al meerdere keren vergeefs aan hogere instanties om meer politimensen en om de inzet van soldaten had gevraagd.Cuajinicuilapa ligt in de deelstaat Guerrero, waar verschillende kartels mekaar bekampen over controle van illegale of soms ook van legale activiteit.(Belga/RR)