De politie heeft de man opgepakt die zichzelf had opgesloten in een toilet op een Thalystrein in het station Rotterdam CS. Dat meldden Nederlandse media.

Hij is door een arrestatieteam van de politie uit de trein gehaald, aldus een verslaggever van het Nederlandse persagentschap ANP. Intussen is de man overgebracht naar het ziekenhuis. Dat is gebeurd uit voorzorg omdat hij zich niet lekker voelde en last had van hyperventilatie, aldus een woordvoerder van de politie.

In de Thalystrein van Amsterdam naar Parijs had een verdacht iemand zich opgesloten in een toilet. De politie had de trein en de perrons 1 tot en met 7 ontruimd. De Thalystrein stond op het derde perron. Op Twitter verzekerde Thalys dat de veiligheidsdiensten 'alles onder controle' hadden. 'Geen risico voor onze passagiers', klonk het.

Mitrailleurs

Volgens de politie is de verdachte op Rotterdam CS ingestapt en is de trein nu helemaal leeg, net als de perrons. Een arrestatieteam van de politie en een onderhandelaar zijn op het treinstation aangekomen en 'proberen de man van het toilet te praten', aldus de politie van Rotterdam op Twitter. 'Leden van het team zijn met mitrailleurs het perron opgegaan', aldus een woordvoerster.

De politie had geen aanwijzingen dat de verdachte gewapend is. Dat meldde de Rotterdamse politie.

Ontregeld treinverkeer

Het treinverkeer van en naar Rotterdam ligt grotendeels stil. Zo rijden tussen Den Haag HS en Dordrecht en tussen Rotterdam CS en Maassluis West geen treinen. De NS verwacht dat de komende uren het treinverkeer nog wel ontregeld blijft. De politie neemt het zekere voor het onzekere, gezien de gebeurtenissen vorige maand op een Thalys in Frankrijk.

Eind augustus werd ter hoogte van het Franse Arras een 25-jarige man overmeesterd in de Thalys tussen Amsterdam en Parijs. Oplettende medepassagiers overmeesterden de verdachte die een kalasjnikov met negen patroonhouders, een pistool en een mes bij zich had. Zij ontvingen korte tijd later een hoge Franse onderscheiding. (Belga)

De politie heeft de man opgepakt die zichzelf had opgesloten in een toilet op een Thalystrein in het station Rotterdam CS. Dat meldden Nederlandse media.Hij is door een arrestatieteam van de politie uit de trein gehaald, aldus een verslaggever van het Nederlandse persagentschap ANP. Intussen is de man overgebracht naar het ziekenhuis. Dat is gebeurd uit voorzorg omdat hij zich niet lekker voelde en last had van hyperventilatie, aldus een woordvoerder van de politie. In de Thalystrein van Amsterdam naar Parijs had een verdacht iemand zich opgesloten in een toilet. De politie had de trein en de perrons 1 tot en met 7 ontruimd. De Thalystrein stond op het derde perron. Op Twitter verzekerde Thalys dat de veiligheidsdiensten 'alles onder controle' hadden. 'Geen risico voor onze passagiers', klonk het.Volgens de politie is de verdachte op Rotterdam CS ingestapt en is de trein nu helemaal leeg, net als de perrons. Een arrestatieteam van de politie en een onderhandelaar zijn op het treinstation aangekomen en 'proberen de man van het toilet te praten', aldus de politie van Rotterdam op Twitter. 'Leden van het team zijn met mitrailleurs het perron opgegaan', aldus een woordvoerster.De politie had geen aanwijzingen dat de verdachte gewapend is. Dat meldde de Rotterdamse politie. Het treinverkeer van en naar Rotterdam ligt grotendeels stil. Zo rijden tussen Den Haag HS en Dordrecht en tussen Rotterdam CS en Maassluis West geen treinen. De NS verwacht dat de komende uren het treinverkeer nog wel ontregeld blijft. De politie neemt het zekere voor het onzekere, gezien de gebeurtenissen vorige maand op een Thalys in Frankrijk. Eind augustus werd ter hoogte van het Franse Arras een 25-jarige man overmeesterd in de Thalys tussen Amsterdam en Parijs. Oplettende medepassagiers overmeesterden de verdachte die een kalasjnikov met negen patroonhouders, een pistool en een mes bij zich had. Zij ontvingen korte tijd later een hoge Franse onderscheiding. (Belga)